spalone sprzęgło
- vova
- stary Seveniarz
- Motocykl: Ex-CB750SF/Ex-FZ6-SAFazer
- Kontakt:
spalone sprzęgło
Witam drogich kolegów. Dzisiaj na lotnisku Okęcie oficjalnie paliłem gumę pierwszy raz w swoim życiu. Bylo super: dymu, smrodu, emocji... Ale przy okazji i spalone sprzęgło, całkowicie, ze nawet cebulka ruszyć nie chciała. A wiec moje pytanie brzmi: ile kosztuje nowe sprzęgło i robocizna, bo już oddałem do serwisu ale nie wiem jakie ceny za to chodzą? Żeby za dużo, ze mnie nie ciągnęli. Dziękuje za pomoc. P.S. A dla chętnych palić gumę cebulka, to powiem, ze się da i to tak ze chłopaki na przecinakach byli zachwyceni, tylko proszę nie na pól sprzęgle jak ja to zrobiłem po swojej głupocie!!! 

Zbieram na pampersy dla córeczek, przyjmuje we wszystkich walutach i każdą ilość pieniężną!
- jaqbik
- zbokus maximus
- Motocykl: GQO K1200R
Re: Palenie gumy.
Kolega Mucha się kłania
Dawne dzieje z Cekcyna

Dawne dzieje z Cekcyna

"Kiedy czuję pęd powietrza
i w kolejny zakręt składam się..."
i w kolejny zakręt składam się..."
- dofo
- powsinoga
- Motocykl: SevenFifty '92
- Kontakt:
Nastepnym razem beda ostrzezenia za wymyslanie tematu, ktory jest mylacy wzgledem tresci 

- Qba_tuSzyN
- Junior
- Motocykl: Honda cb 750 RC42 1996
podobno nie filozofia wymienić sprzęgło, więc jeśli miałbym wybierać to wolałbym to sam zrobić...
- vova
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Re: spalone sprzęgło
Przepraszam Dofo jeśli zawiniłem!
Ale chciałem podzielić się doświadczeniem, i zapytać o koszty. 

dofo: Posty mozna edytowac. Nie trzeba pisac 3 jeden pod drugim.

W sumie to masz racje, ale motor to moje życie i nie mogę bez niego i czekać aż sam się namyśle.podobno nie filozofia wymienić sprzęgło, więc jeśli miałbym wybierać to wolałbym to sam zrobić...

Tez miałeś spalone na pól sprzęgle jak ja?Kolega Mucha się kłania![]()
Dawne dzieje z Cekcyna
dofo: Posty mozna edytowac. Nie trzeba pisac 3 jeden pod drugim.
Zbieram na pampersy dla córeczek, przyjmuje we wszystkich walutach i każdą ilość pieniężną!
- Trollski
- stary Seveniarz
- Motocykl: Locha
- tomal
- Junior
- Motocykl: CB 750 SevenFifty
siema,
przerabiałem temat jakoś rok temu
za wymianę tarcz sprzęgłowych i sprężyn dałem niecałe 400, dokładnie nie pamiętam ile
pozdro
przerabiałem temat jakoś rok temu
za wymianę tarcz sprzęgłowych i sprężyn dałem niecałe 400, dokładnie nie pamiętam ile
pozdro
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi. [Albert Einstein]
- vova
- stary Seveniarz
- Kontakt:
A wiec tak. Mam farta w nie farcie! Nie fart, ze chciałem trochę się pobawić, a spaliłem sprzęgło, a fart taki, ze trafiłem na super serwis i super mechaników! Poleconych mi przez Czyzyka
:piwo: A wiec tak spaliłem sprzęgło, ze nic od niego nie zostało, a nawet części sprzęgła dostali się do oleju! Ale chłopaki mieli oryginalne sprzęgło do CB750 na magazynie, wiec założyli oryginała Hondy. Trzeba było wymienić na nowo olej i filtr (chociaż wymieniłem na nowy dwa tygodnia wcześniej, ale kawałki sprzęgła w nim mogli zaszkodzić silnikowi), to mowie lecę do Larssona po Castrola bo chłopaki mieli tylko Motula, to dali mi swoja kartę stałego klienta i zapłaciłem za olej i filtr 30% mniej. Wymienili mi olej szybciutko i pytam chłopaki, a jak tam z klockami hamulcowymi, sprawdzili i okazało się, ze z przodu nic nie mam, a z tylu może jakieś 40% zostało, wiec obowiązkowo przód do wymiany, a tył da rady na razie. Wiec pytam ile by to kosztowało, sprawdzili i mieli oryginalne Hondowskie klocki, ale mówią niestety 150 zł. musimy z ciebie skasować bo to najwyższa polka, wiec mowie ze nie mam kasy i muszę później je założyć, a oni na to, ze założymy, a kasę później jakoś dowieziesz bo szkoda tarcz. Wiec założyli nowe klocki. Suma summarum oddając wczoraj o 19 motor odebrałem dzisiaj o 14. Z nowym Hondonowkim sprzęgłem, klockami z przodu, nowym olejem i filtrem. Na początku mówili, ze dopiero we wtorek mogą moja cebula się zająć, ale jak powiedziałem ze bez motoru ja nie mogę, odstawili inne motory na bok i zajęli się moja cebulka. Za miesiąc mam do nich zajechać na wymianę płynu w przednim amortyzatorze, bo po Ukrainie kiepsko przód się zachowuje i zainstalować alarm. W summie miałem im zapłacić 430 zł za wszystko: 280 sprzęgło i 150 klocki, robocizna, ale miałem ze sobą tylko 400 zł, wiec powiedzieli, ze jesteśmy rozliczeni i nic więcej nie trzeba. A wiec dzięki Czyzyk wiszę ci piwo, ze dałeś mi namiary na nich. :piwo:

- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
No bardzo fajnie, tylko podaj jeszcze tu publicznie namiary gdzie tacy dobrzy ludzie sa...
Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS

- vova
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Serwis maja za giełda kwiatowa w Warszawie, na ulicy Bakalarska po prawej stronie od krakowskiej. 

- LuTo
- dmuchnij moją trąbkę
- Motocykl: R1200RT
Dzisiaj na lotnisku Okęcie oficjalnie paliłem gumę pierwszy raz w swoim życiu. Bylo super: dymu, smrodu, emocji... Ale przy okazji i spalone sprzęgło, całkowicie, ze nawet cebulka ruszyć nie chciała.
Vova, a wpierdol chesz

to ja ci w dobrej wierze cebulkę oddałem, a ty się z przecinakowcami plastikarzami po lotniskach szlajasz??????? i do tego takie herezje wyprawiasz?????
W imieniu dofo i jego zastępstwie masz ostrzeżenie

Jedyne co się moze uratowac, to oficjalne okazanie skruchy

- vova
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Luto ja nie chciałem żeby tak wyszło

-
- mlody Seveniarz
- Motocykl: FZS 600
vova a masz do tego serwisu nr. telefonu ?? Bo u mnie sprzęgło też pada, ale gumy nie paliłem 

- vova
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Jak wroce do domu to mam wizytówke i ci podam. 

- lopuch
- stary Seveniarz
- Motocykl: black
Jeden zaplata frędzle inny pali kapciaVova, a wpierdol chesz![]()
![]()
![]()
??
to ja ci w dobrej wierze cebulkę oddałem, a ty się z przecinakowcami plastikarzami po lotniskach szlajasz??????? i do tego takie herezje wyprawiasz?????
W imieniu dofo i jego zastępstwie masz ostrzeżenie![]()

Pozdr
Łopuch
Amici fures témporum
Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne
Łopuch
Amici fures témporum

Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne
- vova
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Dzieki Lopuch! 

- Czyzyk
- Senior
- Motocykl: Honda CB Seven Fifti. Viadro
Fajnie vova że Ci serwis przypasił
i jakoś mogłem pomóc.Nie wiem czy przyuważyłeś mają fajne skórki przywiezione z itali w cenie zajawkowej ,ja się do jednej przymierzam,jak kaski wystarczy.

- vova
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Piotrek82: podaje numer tel. 022 8497892, 504487710, 519149402, 500200114 ul. Bakalarska 22 

-
- mlody Seveniarz
Dzięki!!! Jak skorzystam też napisze swoją recenzje tego serwisu.
-
- mlody Seveniarz
No i skorzystałem. Miałem 4 rzeczy do zrobienia: synchro i czyszczenie gaźników, czyszczenie zacisków hamulcowych-przód i wymiana klocków, wdech-korozja i przez to dzwoni, sprawdzenie sprzęgła i ewent wymiana. Ze wszystkiego jestem zadowolony i widać, że kolesie podchodzą do sprawy uczciwie tak żeby później klient wrócił. Na nic mnie nie naciągali i nie próbowali wymieniać różnych rzeczy w moto na siłę, czego niestety nie mogę powiedzieć o motoriście, gdzie każda usługa o 50-150 zł droższa, a w dodatku próbują przy każdej okazji wymienić więcej części niż jest to potrzebne słono na tym zarabiając.
- vova
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Piotrek widzialem twoja cebule bo bylem tam kilka razy.