spalone sprzęgło

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Motocykl: Ex-CB750SF/Ex-FZ6-SAFazer
Kontakt:

spalone sprzęgło

Postautor: vova » 15 maja 2009, 22:45

Witam drogich kolegów. Dzisiaj na lotnisku Okęcie oficjalnie paliłem gumę pierwszy raz w swoim życiu. Bylo super: dymu, smrodu, emocji... Ale przy okazji i spalone sprzęgło, całkowicie, ze nawet cebulka ruszyć nie chciała. A wiec moje pytanie brzmi: ile kosztuje nowe sprzęgło i robocizna, bo już oddałem do serwisu ale nie wiem jakie ceny za to chodzą? Żeby za dużo, ze mnie nie ciągnęli. Dziękuje za pomoc. P.S. A dla chętnych palić gumę cebulka, to powiem, ze się da i to tak ze chłopaki na przecinakach byli zachwyceni, tylko proszę nie na pól sprzęgle jak ja to zrobiłem po swojej głupocie!!! :mlotek:
Zbieram na pampersy dla córeczek, przyjmuje we wszystkich walutach i każdą ilość pieniężną!

Awatar użytkownika
jaqbik
zbokus maximus
Motocykl: GQO K1200R

Re: Palenie gumy.

Postautor: jaqbik » 15 maja 2009, 22:48

Kolega Mucha się kłania :P
Dawne dzieje z Cekcyna :hahaha:
"Kiedy czuję pęd powietrza
i w kolejny zakręt składam się..."

Awatar użytkownika
dofo
powsinoga
Motocykl: SevenFifty '92
Kontakt:

Postautor: dofo » 15 maja 2009, 22:50

Nastepnym razem beda ostrzezenia za wymyslanie tematu, ktory jest mylacy wzgledem tresci :mlotek:

Awatar użytkownika
Qba_tuSzyN
Junior
Junior
Motocykl: Honda cb 750 RC42 1996

Postautor: Qba_tuSzyN » 15 maja 2009, 22:53

podobno nie filozofia wymienić sprzęgło, więc jeśli miałbym wybierać to wolałbym to sam zrobić...

Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Kontakt:

Re: spalone sprzęgło

Postautor: vova » 15 maja 2009, 22:57

Przepraszam Dofo jeśli zawiniłem! :blaga: Ale chciałem podzielić się doświadczeniem, i zapytać o koszty. :na_twarz:

podobno nie filozofia wymienić sprzęgło, więc jeśli miałbym wybierać to wolałbym to sam zrobić...
W sumie to masz racje, ale motor to moje życie i nie mogę bez niego i czekać aż sam się namyśle. :flacha:

Kolega Mucha się kłania :P
Dawne dzieje z Cekcyna :hahaha:
Tez miałeś spalone na pól sprzęgle jak ja?

dofo: Posty mozna edytowac. Nie trzeba pisac 3 jeden pod drugim.
Zbieram na pampersy dla córeczek, przyjmuje we wszystkich walutach i każdą ilość pieniężną!

Awatar użytkownika
Trollski
stary Seveniarz
Motocykl: Locha

Postautor: Trollski » 16 maja 2009, 10:14

masz jakis filmik z palenia ?:)

Awatar użytkownika
tomal
Junior
Junior
Motocykl: CB 750 SevenFifty

Postautor: tomal » 16 maja 2009, 10:39

siema,

przerabiałem temat jakoś rok temu

za wymianę tarcz sprzęgłowych i sprężyn dałem niecałe 400, dokładnie nie pamiętam ile

pozdro
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi. [Albert Einstein]

Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Kontakt:

Postautor: vova » 16 maja 2009, 22:03

A wiec tak. Mam farta w nie farcie! Nie fart, ze chciałem trochę się pobawić, a spaliłem sprzęgło, a fart taki, ze trafiłem na super serwis i super mechaników! Poleconych mi przez Czyzyka :blaga: :spoko: :piwo: A wiec tak spaliłem sprzęgło, ze nic od niego nie zostało, a nawet części sprzęgła dostali się do oleju! Ale chłopaki mieli oryginalne sprzęgło do CB750 na magazynie, wiec założyli oryginała Hondy. Trzeba było wymienić na nowo olej i filtr (chociaż wymieniłem na nowy dwa tygodnia wcześniej, ale kawałki sprzęgła w nim mogli zaszkodzić silnikowi), to mowie lecę do Larssona po Castrola bo chłopaki mieli tylko Motula, to dali mi swoja kartę stałego klienta i zapłaciłem za olej i filtr 30% mniej. Wymienili mi olej szybciutko i pytam chłopaki, a jak tam z klockami hamulcowymi, sprawdzili i okazało się, ze z przodu nic nie mam, a z tylu może jakieś 40% zostało, wiec obowiązkowo przód do wymiany, a tył da rady na razie. Wiec pytam ile by to kosztowało, sprawdzili i mieli oryginalne Hondowskie klocki, ale mówią niestety 150 zł. musimy z ciebie skasować bo to najwyższa polka, wiec mowie ze nie mam kasy i muszę później je założyć, a oni na to, ze założymy, a kasę później jakoś dowieziesz bo szkoda tarcz. Wiec założyli nowe klocki. Suma summarum oddając wczoraj o 19 motor odebrałem dzisiaj o 14. Z nowym Hondonowkim sprzęgłem, klockami z przodu, nowym olejem i filtrem. Na początku mówili, ze dopiero we wtorek mogą moja cebula się zająć, ale jak powiedziałem ze bez motoru ja nie mogę, odstawili inne motory na bok i zajęli się moja cebulka. Za miesiąc mam do nich zajechać na wymianę płynu w przednim amortyzatorze, bo po Ukrainie kiepsko przód się zachowuje i zainstalować alarm. W summie miałem im zapłacić 430 zł za wszystko: 280 sprzęgło i 150 klocki, robocizna, ale miałem ze sobą tylko 400 zł, wiec powiedzieli, ze jesteśmy rozliczeni i nic więcej nie trzeba. A wiec dzięki Czyzyk wiszę ci piwo, ze dałeś mi namiary na nich. :piwo:

Awatar użytkownika
KLOSZ
Mr. Kamizelka
Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
Kontakt:

Postautor: KLOSZ » 16 maja 2009, 22:45

No bardzo fajnie, tylko podaj jeszcze tu publicznie namiary gdzie tacy dobrzy ludzie sa...
Zdrowko
KLOSZ
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™
"To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS :)

Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Kontakt:

Postautor: vova » 16 maja 2009, 23:14

Serwis maja za giełda kwiatowa w Warszawie, na ulicy Bakalarska po prawej stronie od krakowskiej. :spoko:

Awatar użytkownika
LuTo
dmuchnij moją trąbkę
Motocykl: R1200RT

Postautor: LuTo » 17 maja 2009, 06:27

Dzisiaj na lotnisku Okęcie oficjalnie paliłem gumę pierwszy raz w swoim życiu. Bylo super: dymu, smrodu, emocji... Ale przy okazji i spalone sprzęgło, całkowicie, ze nawet cebulka ruszyć nie chciała.

Vova, a wpierdol chesz :krzyk: :krzyk: :mlotek: :mlotek: ??

to ja ci w dobrej wierze cebulkę oddałem, a ty się z przecinakowcami plastikarzami po lotniskach szlajasz??????? i do tego takie herezje wyprawiasz?????

W imieniu dofo i jego zastępstwie masz ostrzeżenie :mlotek:

Jedyne co się moze uratowac, to oficjalne okazanie skruchy :sex_anal: i browar dla wszystkich :piwo:

:>
========
LuTo
Obrazek

Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Kontakt:

Postautor: vova » 17 maja 2009, 22:33

Luto ja nie chciałem żeby tak wyszło :blaga: :dupa: :sex_anal: :flacha:

Piotrek82
mlody Seveniarz
mlody Seveniarz
Motocykl: FZS 600

Postautor: Piotrek82 » 27 maja 2009, 10:11

vova a masz do tego serwisu nr. telefonu ?? Bo u mnie sprzęgło też pada, ale gumy nie paliłem 8)

Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Kontakt:

Postautor: vova » 28 maja 2009, 09:12

Jak wroce do domu to mam wizytówke i ci podam. :spoko:

Awatar użytkownika
lopuch
stary Seveniarz
Motocykl: black

Postautor: lopuch » 28 maja 2009, 16:11

Vova, a wpierdol chesz :krzyk: :krzyk: :mlotek: :mlotek: ??

to ja ci w dobrej wierze cebulkę oddałem, a ty się z przecinakowcami plastikarzami po lotniskach szlajasz??????? i do tego takie herezje wyprawiasz?????

W imieniu dofo i jego zastępstwie masz ostrzeżenie :mlotek:

:>
Jeden zaplata frędzle inny pali kapcia :P :D
Pozdr
Łopuch
Amici fures témporum ;)

Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne :D

Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Kontakt:

Postautor: vova » 28 maja 2009, 17:08

Dzieki Lopuch! :flacha:

Awatar użytkownika
Czyzyk
Senior
Senior
Motocykl: Honda CB Seven Fifti. Viadro

Postautor: Czyzyk » 28 maja 2009, 22:53

Fajnie vova że Ci serwis przypasił :jupi: i jakoś mogłem pomóc.Nie wiem czy przyuważyłeś mają fajne skórki przywiezione z itali w cenie zajawkowej ,ja się do jednej przymierzam,jak kaski wystarczy.

Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Kontakt:

Postautor: vova » 29 maja 2009, 23:14

Piotrek82: podaje numer tel. 022 8497892, 504487710, 519149402, 500200114 ul. Bakalarska 22 :moto:

Piotrek82
mlody Seveniarz
mlody Seveniarz

Postautor: Piotrek82 » 29 maja 2009, 23:26

Dzięki!!! Jak skorzystam też napisze swoją recenzje tego serwisu.

Piotrek82
mlody Seveniarz
mlody Seveniarz

Postautor: Piotrek82 » 29 cze 2009, 23:06

No i skorzystałem. Miałem 4 rzeczy do zrobienia: synchro i czyszczenie gaźników, czyszczenie zacisków hamulcowych-przód i wymiana klocków, wdech-korozja i przez to dzwoni, sprawdzenie sprzęgła i ewent wymiana. Ze wszystkiego jestem zadowolony i widać, że kolesie podchodzą do sprawy uczciwie tak żeby później klient wrócił. Na nic mnie nie naciągali i nie próbowali wymieniać różnych rzeczy w moto na siłę, czego niestety nie mogę powiedzieć o motoriście, gdzie każda usługa o 50-150 zł droższa, a w dodatku próbują przy każdej okazji wymienić więcej części niż jest to potrzebne słono na tym zarabiając.

Awatar użytkownika
vova
stary Seveniarz
Kontakt:

Postautor: vova » 30 cze 2009, 16:09

Piotrek widzialem twoja cebule bo bylem tam kilka razy. :spoko:

Wróć do „Mechanika”