Gaz
- lesor
- (ex SF)
- Motocykl: [ex] SF94 + SF93
Re: Gaz
wprawdzie parkuje u mnie czasem CX ale nie wiem czy ma chlodnice.Rano byłem pod Mława i spotkałem goscia na CX 500 zasilaną gazem.Czy ktos coś o tym słyszał? :o
Nie ma zadnej fizycznej przeszkody zeby do kazdego motocykla 4 suwowego zamontowac gaz. Nawet do Sevenki, trzebaby tylko obieg wody wyprowadzic.
Zreszta teraz sa konstrukcje gazowe o wtrysku bezposrednim, czyli gaz z butli i dzie na wtryskiwacze i jest wtryskiwany w fazie ciekłej, gdzie nie trzeba wlaczac obiegu wody.
Gorzej sie ma sprawa z butla i miejscem na nia, trzebaby zajrzec do Kodeksu Ruchu do Rozporzadzen nt wymogow technicznych...
p.s.
tez mam gaz. Czasem se na prostej odkrecam

Każde pokolenie ma własny czas
Każde pokolenie chce zmienić świat
Każde pokolenie odejdzie w cień
A nasze - nie
A nasze - nie
- lesor
- (ex SF)
- Motocykl: [ex] SF94 + SF93
ja mam spodnie nieprzepuszczalne, wiec musiał być to ktoś, kto w kolumnie jechał za mną. Po co sie zawsze pchasz na koniec grupy? Sie pchasz to tak masz.No i ci z tyłu padają jak muchy, lesor. Co Ty jesz?
Każde pokolenie ma własny czas
A nasze - nie
A nasze - nie
- torello
- 1966-2005
Gaz, ludziska montują go w motocyklach aby obnizyć koszty paliwa, 2 lata temu gość zamontował cos takiego w Junaku , z tego co wiem to miał potem problemy z zaworami, cos było nie tak. Skoro m ozna załozyc instalacje gazową w maluchu to i mozna w motocyklu, tylko po co ? Jazda motocyklem to ma być druga w kolejności przyjemność a nie zamartwianie sie czy butla zamarznie czy nie.
Okolice Kazimierza Dolnego nie mają przdemną tajemnic.
-
- Mistrz Parkietów
- Motocykl: CB750LTD
- El Kriss
- stary Seveniarz
- Motocykl: cb 750 i jakis inny
-
- Pampers / Chińska SF
- Motocykl: BMW K1200RS
- Kontakt: