paliwożerna sevenka
- manfred_750
- Motocykl: honda cb750 seven fifty
paliwożerna sevenka
Hej ile Wam palą sevenki ? Pewnie 6 albo 7 ha ha ha moja pitoli 14 ciekawe co ? a jest po ustawce gaźników !
Chyba wtopiłem z mechanikiem. Znacie kogoś kto kuma bazę w tym temacie i zregenerowałby gaźniora ? Nie wiem do kogo się udać. Pozdrawiam
Chyba wtopiłem z mechanikiem. Znacie kogoś kto kuma bazę w tym temacie i zregenerowałby gaźniora ? Nie wiem do kogo się udać. Pozdrawiam
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Re: paliwożerna sevenka
O, to rzeczywiście wyjątkowa pijaczka. Zmień mechaniora od gaziora. Ja znam jednego, ale u mnie na kwadracie koło Łodzi, więc pewnie Ci nie podpasuje. Chociaż w gaznikach jest dla mnie guru.
Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘

-
- Beniamin
- Motocykl: CB 750 seven fifty 1999
No nieźle... to jak już miałbyś ochotę, z takim spalniem, grzać przez pół Polski to masz o "rzut kamieniem" w motohangarze w Warszawie na Grochowskiej magika, który sprawił, że po regulacji moja maszykna bujnęła się 215 km/h (spalanie w tym momencie pewnie zbliżyło się do Twojego obecnie
)

- manfred_750
Tak myślę że jak ktoś jest kumaty to można by mu wysłać gaziory pocztą a potem ktoś by mi je skalibrował na miejscu. Co ty na to KLOSZ ?
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Kontakt:
Grand Motorbike Garage w Konstantynowie Łódzkim. Numeru pod ręką nie mam niestety, ale google Twoim przyjacielem. Znajdź numer, zadzwoń, jak się dogadasz z Michałem, to mu wyślij. Ale osobiście napiszę Ci, że nie przekonuje mnie takie robienie na raty.
Zdrowko
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:

- manfred_750
ok dzięki pogadam z gostkiem zobaczymy co powie, ostatecznie gmyrnę się do niego ale na razie trochę zimno. Dzisiaj trochę pogoniłem to paluchy marzną do bólu !
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Kontakt:
Tak czy siak dzwoń najpierw, bo różnie bywa z terminami u niego (ma dużo roboty), wiec najpierw dogadaj termin. Możesz mu rzucić, że od Konrada KLOSZa 

Zdrowko
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:

- LuTo
- dmuchnij moją trąbkę
- Motocykl: R1200RT
Jakoś sobie nie wyobrażam sobie regulacji gaźników bez motóra......Tak myślę że jak ktoś jest kumaty to można by mu wysłać gaziory pocztą a potem ktoś by mi je skalibrował na miejscu. Co ty na to KLOSZ ?
Wyczyścić , to i owszem, można offline, ale regulacja ?????

btw
Z Gniezna, to chłopaki potrafili do FIPowego Szamana do Mińska latać....

-
- stary Seveniarz
- Motocykl: 13-tka + Hornet 600
Jakoś sobie nie wyobrażam sobie regulacji gaźników bez motóra......Tak myślę że jak ktoś jest kumaty to można by mu wysłać gaziory pocztą a potem ktoś by mi je skalibrował na miejscu. Co ty na to KLOSZ ?
Wyczyścić , to i owszem, można offline, ale regulacja ?????![]()
![]()
![]()
btw
Z Gniezna, to chłopaki potrafili do FIPowego Szamana do Mińska latać....
+1
Każdy gaźnik / zestaw gaźników w każdym motocyklu jest nieco inaczej i w różnym stopniu zużyty. Gdy są podłączone do silnika, to wiadomo jak reaguje ten konkretny silnik na regulację. A jak się wyjmie gaziory i kręci w nich bez sprawdzania jakie to przynosi efekty, to nie wiadomo w zasadzie kompletnie nic.

Regulacja gaźnków wyjętych z moto wg mnie jest kompletnie bez sensu.
Chuja się zarabia, ale żyje się jak hrabia 
SR50 -> S53 -> ETZ150 -> Intruder M800Z -> CBF1000 -> VFR800FI -> CB1000R -> CB1300SA + CB1000R -> CB1300SA + XL650V -> CB1300SA + CB600F -> CB1300SA + CB1000RA

SR50 -> S53 -> ETZ150 -> Intruder M800Z -> CBF1000 -> VFR800FI -> CB1000R -> CB1300SA + CB1000R -> CB1300SA + XL650V -> CB1300SA + CB600F -> CB1300SA + CB1000RA
- manfred_750
Jest gostek w Lublinie który czyści gaziory ultradźwiękiem potem tobie odsyła i reguluj sam. Jest to jakieś wyjście ale najlepiej tak jak mówicie wraz z silnikiem. Na razie oddałem sevenkę mojemu mechanikowi w ramach reklamacji, jak nie zrobi to będę działał dalej. Wasz kolega Mariusz ma mechaniora niedaleko mnie tak że od niego zacznę dzięki za rady pozdrawiam !
- manfred_750
Temat zakończony sevena śmiga super i pali pięć litrów ! Powodem były rozkalibrowane dysze.
- carlos74
- stary Seveniarz
- Motocykl: 93`CB750 F2
Moja pali przecietnie 6,50L/100,
max 8,09 L/100
min 4,8L /100 raz jedyny w ciagu 18.000km
Gaznikow jeszcze nigdy nie czyscilem ani nie ustawialem.
Wlewam Mathy F ( nazwe go uszlachetniaczem do paliwa) 20ml i tankuje do pelna motocykl. Ta procedure stosuje co 1000-1300km.Podobno czysci system paliwowy. Jak moja SF stoi w garazu ponad miesiac zalewam jej 102 oktanowe paliwo i pierwsze dwa tankowania po przerwie latam tez na 102. Potem 95 tankuje do nastepnej dluzszej przerwy. W zeszlym roku zaczolem z tym 102 paliwem bo pierwsze przejazdy po "sezonie" zawsze mi sie lekko dusila. Teraz pierwszy raz stosuje to paliwo i od samego poczatku chodzi jak zegarek
. Musze powiedziec ze ona nigdy nie stoi od Listopada do Marca, najdluzej dwa miesiace "przezimowuje" w garazu.
max 8,09 L/100
min 4,8L /100 raz jedyny w ciagu 18.000km
Gaznikow jeszcze nigdy nie czyscilem ani nie ustawialem.
Wlewam Mathy F ( nazwe go uszlachetniaczem do paliwa) 20ml i tankuje do pelna motocykl. Ta procedure stosuje co 1000-1300km.Podobno czysci system paliwowy. Jak moja SF stoi w garazu ponad miesiac zalewam jej 102 oktanowe paliwo i pierwsze dwa tankowania po przerwie latam tez na 102. Potem 95 tankuje do nastepnej dluzszej przerwy. W zeszlym roku zaczolem z tym 102 paliwem bo pierwsze przejazdy po "sezonie" zawsze mi sie lekko dusila. Teraz pierwszy raz stosuje to paliwo i od samego poczatku chodzi jak zegarek

-
- mlody Seveniarz
- Motocykl: Znów Honda cb 750
A skąd bierzesz 102 oktanowe paliwo?
- carlos74
- stary Seveniarz
Tankuje na Aral (BP) Ultimate 102A skąd bierzesz 102 oktanowe paliwo?
-
- Beniamin
- Motocykl: CB 750 seven fifty 1999
Nie mam zamiaru się wymądrzać na temat oktanów, więc wrzucę pierwszy lepszy artykuł z sieci
http://autokult.pl/13068,liczba-oktanowa-a-moc-silnika
- carlos74
- stary Seveniarz
Ciekawy artykul, ja nie stwierdzam ze moja SF jest szybsza a juz wogole nie moge potwierdzic ze mniej paliNie mam zamiaru się wymądrzać na temat oktanów, więc wrzucę pierwszy lepszy artykuł z sieci

- Mariusz
- Dziadek Druid
- Motocykl: CBF 1000
Z tego co wiem, 102 mają dodatek eteru - tak jak moto. żużlowe. Ale może coś pomieszałem 

- carlos74
- stary Seveniarz
To moze wpierw eter wyparowuje zaczym inne "uszlachetniacze" wyparuja i dlatego lepiej mi po "przerwie" odpala i chodzi bez dlawienia sie ?Z tego co wiem, 102 mają dodatek eteru - tak jak moto. żużlowe. Ale może coś pomieszałem