Problem z odpalaniem

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
Primaaa
Junior
Junior
Motocykl: Honda Seven Fifty 95'

Re: Problem z odpalaniem

Postautor: Primaaa » 12 mar 2014, 20:26

dziś podładowałem akumulator i ja trochę pomęczyłem aż w końcu odpaliła sanie było na końcu tej kreski z boku ale tak ledwie prykała ponad minute na niskich obrotach i zachciało mi sie dotknąć sania, trochę nim ruszyłem i zgasła, później znów nie mogłem jej odpalić
tylko mi tak muli forum czy wam tez ?

Awatar użytkownika
KLOSZ
Mr. Kamizelka
Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
Kontakt:

Postautor: KLOSZ » 12 mar 2014, 22:55

Nam tez niestety muli. To pewnie efety "znikniecia" providera (info na stronie glownej). Zobaczymy co bedzie dalej. Jak calkiem stanie to beda przenosiny :)

A tak w kwestii tematu watku: Moze troche mniej tego ssania jeszcze sprobuj? Bo jesli ledwie pyrkala przez minute, a jak lekko ruszyles to zgasla, to moze sie zalewa?
Zdrowko
KLOSZ
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™
"To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS :)

Awatar użytkownika
Hyde
stary Seveniarz
Motocykl: Honda Seven Fifty (2001)

Postautor: Hyde » 13 mar 2014, 09:28

Ja mam podobne objawy, wchodzi mi na wysokie obroty a potem ledwo pyka oczywiście na zimno, mechanik będzie mi wymieniał membranę podciśnieniową więc napiszę jeszcze co i jak.

Primaaa
Junior
Junior
Motocykl: Honda Seven Fifty 95'

Postautor: Primaaa » 14 mar 2014, 19:07

no w końcu hondzina zagadała :)
nalałem świeże paliwo, spuściłem z gaźników paliwo, wykręciłem świece wyczyściłem, wysuszyłem i na koniec podłączyłem pod samochód, za piątym podejściem zapaliła ale od początku gadała a nie jak wcześniej tylko sucho kręciła
a jak odpaliła jaka radość :D normalnie jak dziecko by dostało ulubiony cukierek :D

Awatar użytkownika
KoGuT
Junior
Junior
Motocykl: HONDA CB 1100 SF X11

Postautor: KoGuT » 14 mar 2014, 20:20

Ja tez miałem w poprzednim sezonie(jeżeli można uznać ,że poprzedni się skończył ;) ) problem z zapalaniem na ssaniu po kilku dniowym postoju. Jak dałem na pełne ssanie to przygasała i miała niskie obroty .Dopiero z 3/4 ssania obywało się bezproblemowe odpalanie. Był też problem wkręcania się na obroty gdy była zimna , a była potrzeba ruszenia z miejsca . Czyszczenie gaźnika ,wymiana oringów (zalewało ją), synchro i w/w problemy ustąpiły.

graphia76
Senior
Senior
Motocykl: CB 750 Seven Fifty
Kontakt:

Postautor: graphia76 » 14 mar 2014, 20:32

Pamiętasz może ile Cię kosztowały oringi do gaźników?

Awatar użytkownika
KoGuT
Junior
Junior
Motocykl: HONDA CB 1100 SF X11

Postautor: KoGuT » 17 mar 2014, 10:35

W sumie to nie wiem, ale to będą groszowe sprawy ,bo mechanior ,który mi to robił policzył sobie dodatkowo 50 dyszek.

Wróć do „Mechanika”