regulator napięcia
- borysek79
- Motocykl: Honda CB 750
regulator napięcia
pomocy obmacałem całą cebule i nie moge go znaleść..... co miesiąc aku mi pada juz mam dość , na postoju po włączeniu kierunku na zmiane światła mi przygasają czy to normalne......? już mnie szlag trafia
-
- Beniamin
- Motocykl: honda cb 750 seven fifty 1992
Re: regulator napięcia
moze cos z elektryko a regulator jest pod bakiem
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Re: regulator napięcia
Zacznij od przejrzenia polaczen. Zwroc glownie uwage na polaczenia przewodow z alternatora do regulatora i z regulatora do aku. Sprawdz tez polaczenia w okolicy bezpiecznika glownego i przekaznika rozrusznika. Po przejrzeniu wspomnianych polaczen zmierz woltomierzem napiecie ladowania (wczesniej naladuj akumulator). Jesli z ladowaniem bedzie wygladalo zle, to trzeba pomierzyc uzwojenia alternatora omomierzem i napiecie na samych uzwojeniach alternatora. Jesli tam bedzie wszystko w porzadku, to dopiero mozesz myslec o wymianie regulatora. W sevenkach regulator jest raczej niezawodny, wiec nie zakladalbym od razu, ze to on padl...
Jak nie ogarniesz sprawy, to wpadaj do Kal na zlocik, to Ci zrobimy przeglad elektryczny
Jak nie ogarniesz sprawy, to wpadaj do Kal na zlocik, to Ci zrobimy przeglad elektryczny

Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS