TUNING CB 750
-
- Junior
- Motocykl: honda cb 750 seven fifty
TUNING CB 750
Witam, Panowie nie wiem czy był już poruszany wątek jak w tytule ale nigdzie nie widziałem więc pytanie. Czy któryś z was upiększał swoje moto, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku i smaku. Chodzi mi tu o drobne szczegóły np. chromowane elementy, zegary lub inne. Prośba o info, porady lub fotki. pozdr
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Re: TUNING CB 750
Rozni ludzie zakladali do sevenek juz rozne dodatki. Poczawszy od odblaskowych paskow na felgi, przez chromowane pierscienie przy zegarach, chromowane oslony, pokrywki zbiornikow z plynem hamulcowym, wymyslne gmole, az po owiewki, ktore robia z sevenki /o mało co/ ścigacza
. Do tego dochodzi cala masa bardziej praktycznych gadzetow takich jak gniazdka zapalniczki, grzane manetki, termometry, swiatla awaryjne itd. itd. jedynie wyobraznia jest limitem 
Na poczatek mozna zaczac od zakretek na wentyle z czaszkami, albo ze swiecacymi diodami - zaleznie od preferencji estetycznych uzytkownika
Co do fotek - poogladaj sobie sevenki na bikepics.com - to niezla kopalnia "podpowiedzi", przejrzyj tez forumowa galerie

Na poczatek mozna zaczac od zakretek na wentyle z czaszkami, albo ze swiecacymi diodami - zaleznie od preferencji estetycznych uzytkownika

Co do fotek - poogladaj sobie sevenki na bikepics.com - to niezla kopalnia "podpowiedzi", przejrzyj tez forumowa galerie

Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘

-
- Beniamin
- Motocykl: honda cb 750 seven fifty 1992
witam ja np. spolerowalem pokrywe zaworow ,tylny uchwy dla pasazera oslone lancucha mnialem z kwasowki ale byla matowa totez spolerowalem wejdz w moja galerie to zobaczysz ostatnie zdjecie jest jak ja kupilem a te pierwsze jak teraz wyglada
- Mariusz
- Dziadek Druid
- Motocykl: CBF 1000
Ja swojego od czasu do czasu umyję a nawet wypoleruję
Tylko oryginał.

- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Mariusz - tak na to patrzac, to ja sobie ostatnio izolacją kierunkowskaz z tylu przykleilem, bo mi odpadl. To tez podpada pod tjuning? 

Zdrowko
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:

-
- Junior
Co do sugestii KLOSZ się nie zastosuję
, nie zrozum mnie źle ale nie rajcują mnie czaszki na wentylach albo podobne bajery. Może powiem tak, moja sevenka jest z 1995 roku, znajomi i mechanik który ostatnio ją przeglądał powiedział że jak na ten rok wygląda bardzo dobrze, ale wiecie jak to jest, może być fajniej, ale w granicach smaku. Tak jak przedmówca powiedział chromowane kubki, końcówki kierownicy w kolorze srebrnym lub inne pierdołki.

-
- Junior
yeti gdzie mam poszukać fotek o których mówisz?
-
- Beniamin
nie ktorzy potrafia spierd.... ladny motor jakimis ledami po bakiem itd itd
-
- Beniamin
w moim profilu galerii
-
- Junior
yeti już mam, 

-
- Junior
yeti pytań wiele, jakim siuwaksem tak pięknie to wypolerawłeś
-
- Beniamin
znajomy ma taka paste specjalna do polerowania kwasowek itp kupujesz kolko polerskie na wiertarke i jedziesz ta honda jest z 1992 r zmienilem naklejki na grafitowo-zlote malowalem ja cala bo juz byla troche porysowana jak na ten rokcznik kumpel pomalowal mi na czarno z dodatkiem brokatu ladnie sie mieni pod slonce
-
- stary Seveniarz
- Motocykl: Było SF 750
Nie wiem czy to trend agrotuningu z tego roku, a może pozostałość z ubiegłego.
Jednak zaczepić sobie można jeszcze choinkę zapachową na tylnim kierunkowskazie
Coś pięknego i nie drogo

Jednak zaczepić sobie można jeszcze choinkę zapachową na tylnim kierunkowskazie

Coś pięknego i nie drogo

- pysio102
- Seveniarz
- Motocykl: Honda Cb 750 Seven Fifty,Mz ts
ja jutro będę dawał taką lampe http://www.barracuda-moto.pl/prodotti/u ... namik.html,
- Leon
- Seveniarz
- Motocykl: JHRC42
Niby znane porzekadło głosi że "dzwon najlepszym przyjacielem tunera" a ja wręcz przeciwnie, staję na głowie żeby poskładać wszystko tak jak wyszło z fabryki. Jak Wam się nudzi to możecie wpaść do mnie i mi pomóc
Sevenki i tak nie upiększycie a każdy nieoryginalny element będzie działał na Waszą niekorzyść przy odsprzedaży...

- marcin840
- Senior
- Motocykl: cb750 seven fifty
Wrzuć foto jak już to założysz, moim zdaniem ma zbyt nowoczesne i ostre kształty, żeby jakoś się komponowało z resztą linii motocykla. Ale oczywiście to Twoje moto, Tobie ma się podobać. W sprawie tuningu to im dłużej się przyglądam różnym przeróbkom to dochodzę do wniosku, że doprowadzenie motocykla do stanu fabrycznego będzie najlepszym rozwiązaniem. Przez chwilę myślałem o paskach na felgi, ale już sam nie wiem, teraz chodzi mi po głowie zrobienie zimą ze swojej czegoś takiego, tylko nie wiem jak to będzie wyglądało z jasnym silnikiem:ja jutro będę dawał taką lampe http://www.barracuda-moto.pl/prodotti/u ... namik.html,

-
- Senior
- Motocykl: CB 750 Seven Fifty
- Kontakt:
silnik też można machnąć na czarno jak w przykładowym foto. te ostatnie Japońskie wersję są piękne.....
- marcin840
- Senior
- Motocykl: cb750 seven fifty
No właśnie, co do dokładnie jest za wersja? Nie ma na boczkach seven fifty - po prostu cb750? Czym się różni poza malowaniem? Kubki zegarów jakby trochę inne...te ostatnie Japońskie wersję są piękne.....
-
- Beniamin
- Motocykl: CB 750 Seven fifty
Panowie o gustach się podobno nie dyskutuje ale ja swoją kupiłem z tego powodu że była bardzo ładnie utrzymana i przede wszystkim z tego że była calutka w oryginale,ja osobiście jestem przeciwnikiem wiejskiego festynu na sevenkach.Ona jest ładna taka jaka jest a wszystkie dodatki to śmiech na sali takie jest moje zdanie.Ale każdemu wolno - wolny kraj.
-
- Junior
Więc zadam pytanie do przedmówcy, oryginał cb750 seven fifty kubki zegarów ma czarne, zamontuję chromowone, czy jest wiejski festyn....raczej nie.
-
- Beniamin
- Motocykl: CB 750 Seven fifty
nrudnik ja tez założyłem chromowane kubki ( fajnie wyglądają ) gmole oraz krótką szybę givi dla lepszego komfortu jazdy i to wszystko ale broń mnie Panie Boże od założenia innych lamp,trupich czaszek,frędzli,pasków,nie oryginalnych kierunków,festyniarskich ciężarków,udziwnionych owiewek itp. to ma być seven fifty a nie choinka ale powtórzę - każdemu wolno
-
- stary Seveniarz
- Motocykl: Było SF 750
Jak szukałem sprzętu to natrafiłem na gościa który chciał sprzedać CB750 z tym czymś takim, nie wiadomo czym, tylko na okrągłych soczewkowych lampach.ja jutro będę dawał taką lampe http://www.barracuda-moto.pl/prodotti/u ... namik.html,
Klient podniecony był, że mało sam od siebie nie kupił tego motocykla.
Poza tym, jakie oponki za takie pieniądze można założyc i się cieszyć jazdą

Jedyne dopuszczalne owiewki pasujące wizualnie do sevenki, to szybka Puig lub owiewki typu Bikini
http://www.ebay.com/itm/KAWASAKI-Zephyr ... 0280533304
Reszta to profanacja i total bezguście - ale jak kto lubi
- wiesiek3d
- stary Seveniarz
- Motocykl: CBF 1000 A
O ile mnie pamięć nie myli to wersja z 2007 roku.No właśnie, co do dokładnie jest za wersja? Nie ma na boczkach seven fifty - po prostu cb750? Czym się różni poza malowaniem? Kubki zegarów jakby trochę inne...te ostatnie Japońskie wersję są piękne.....
Wyszła w tym roku jeszcze krótka seria na cześć CB750, zegary ma jak z horneta i mają staging.
https://www.youtube.com/watch?v=5Cp0utT9Edk
Romet Pegaz - CZ 350 - ETZ 250 - GS 500 - CB 750 SF - VFR 800 FI - GSXR 1000 - CBF 600 SA - VFR 800 FI - CB 600 HORNET S - ST 1100 - FZS 1000 -BMW K1200 GT - ZRX 1200 S -CBF 1000 A 

- tdi
- Senior
- Motocykl: Honda CB 750 R42
Ile malowań tyle dodatków,gdzieś widziałem sewenkę z hydraulicznym sprzęgłem 

-
- Senior
- Motocykl: CB 750 Seven Fifty
- Kontakt:
A ja se wsadziłem do SF owiewkę Kappa dość wysoką a na czubek zamontowałem jeszcze deflektor.... i mało mnie obchodzi jak ten motocykl z tym wygląda... wiem tylko, że mogę machnąć 400 km i nie mieć na szybce kasku ani jednej muchy i nie muszę się wciąż kurczowo trzymać kierownicy w obawie, ze mnie zdmuchnie
ale ja jeżdżę turystycznie... więc mogę mieć nieco inne wymagania