Witam, mam zapytanko odnośnie kierunkowskazów: otóż po kilku jazdach (moich pierwszych po kupnie) siadły mi kierunkowskazy tzn pewnego dnia wzucilem kierunek lampka kontrolna kierunkowskazów lekko zamigotała i kierunkowskazy siadły,Teraz nie ma ani kierunkow ani kontrolki reszta działa normalnie.Po właczeniu kierunku w prawo albo w lewo jest tylko jedno cyknięcie w przerywaczu i nic sie nie dzieje, połaczenia sprawdzilem i wszystko jest ok (jedynie nie wiem jak sprawdzić te od kontrolki i czy np spalona zarówka w kontrolce moze spowodować awerie kierunków.Przerywacz rozebrałem i nic w nim nie ma niepokojącego wszystko sie trzyma zadnych przepalen itp. Miał ktoś podobną awarie?
I pytanie drugie mozecie mi napisać przy jakich obrotach zmieniacie biegi na wyzszy? i przy ilu kmh ,tak mniej wiecej np do 35 kmh -pierwszy bieg obrotów 4500 itp bo nie wiem czy dobrze zmieniam , bo jak jade w kasku do dobrze nie słysze ale jak pogazuje na podwórku tak powyzej 5000 to wydaje mi sie że za mocno " wyje"