Witam wszystkich,
http://moto.allegro.pl/piekna-honda-cb- ... 44414.html
proszę o opinię w sprawie tej sevenki,
czy 70 K na liczniku to dużo ?
pozdrawiam
Prośba o opinie
- lopuch
- stary Seveniarz
- Motocykl: black
Re: Prośba o opinie
Aro,
70kkm według mnie to niedużo - jeżeli był normalnie serwisowany.
Jeżeli lakier jest orginalny to naprawdę moto ładnie utrzymane, ale jak patrze na inne moto w ofercie tego sprzedającego to wszystkie się świecą.
Wygląda że użytkował je jakiś mototurysta - stelaże, szkaradna owiewka - raczej tacy ludzie nie katują sprzęta
Zastanawiający fakt z rozrządem mi po 68kkm nic nie dzwoni. Spory koszt wymiany.
70kkm według mnie to niedużo - jeżeli był normalnie serwisowany.
Jeżeli lakier jest orginalny to naprawdę moto ładnie utrzymane, ale jak patrze na inne moto w ofercie tego sprzedającego to wszystkie się świecą.
Wygląda że użytkował je jakiś mototurysta - stelaże, szkaradna owiewka - raczej tacy ludzie nie katują sprzęta
Zastanawiający fakt z rozrządem mi po 68kkm nic nie dzwoni. Spory koszt wymiany.
Pozdr
Łopuch
Amici fures témporum
Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne
Łopuch
Amici fures témporum
Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne
-
- mlody Seveniarz
- Motocykl: FZS 600
Podczas oględzin i ewent. potem należy:
-sprawdzić czy wydechy nie dzwonią, bo widzę już sporą rdzę
-opony jak dla mnie do zmiany-bardziej nadają się do muzeum niż do jazdy(sam takie miałem-pisałem o tym w odpowiednim dziale)
-sprawdzić stan tarcz hamulcowych przy takim przebiegu,przewody też lepiej wymienić na oplot, bo pewnie nieźle puchną
-sprawdzić czy tylne amory nie ciekną
Poza tym wygląda nieźle.
PS. Koszt wymiany z łańcuchem to coś około 500 zł
-sprawdzić czy wydechy nie dzwonią, bo widzę już sporą rdzę
-opony jak dla mnie do zmiany-bardziej nadają się do muzeum niż do jazdy(sam takie miałem-pisałem o tym w odpowiednim dziale)
-sprawdzić stan tarcz hamulcowych przy takim przebiegu,przewody też lepiej wymienić na oplot, bo pewnie nieźle puchną
-sprawdzić czy tylne amory nie ciekną
Poza tym wygląda nieźle.
PS. Koszt wymiany z łańcuchem to coś około 500 zł
-
- Nekromanta
- Motocykl: YAMAHA XV 1700 ROAD STAR
Może sprzedający wspominając o "dzwonieniu łańcuszka" chce zatuszować dzwonienie łańcuszka napędu alternatora (też lubi się "odezwać" przy takim przebiegu). To już większe koszta, a pewnie przy okazji też dojdzie faktycznie wymiana rozrządu.
Miejsce przejścia kolanek w wydechy często pokrywa się rdzą już w młodszych rocznikowo sevenkach, tam jest to pomalowane tradycyjna srebrzanką. Nie musi ona(rdza) wskazywać na pordzewiałe tłumniki wewnątrz.sprawdzić czy wydechy nie dzwonią, bo widzę już sporą rdzę
"Najgorszy jest zawsze koniec miesiąca, najbardziej ostatnie trzydzieści dni"
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
-
- Senior
- Motocykl: vfr 750 rc36II
Czy łańcuch rozrządu dzwoni przy 80kkm? Nie jestem pewny. Może zawory klepią, albo łańcuch alternatora, a to już grubsza sprawa. IMHO jakby był to rozrząd to sprzedający sam by to wymienił i pogonił motocykl za sporo więcej.
- PeterS
- Seveniarz
- Motocykl: SF Evolution ];)
U mnie było właśnie tak jak napisał Wojtas - po wymianie łańcucha nierządu okazało się, że hałasuje = do wymiany jest napinacz łańcucha alternatora. Łącznie zapłaciłem coś 1.600PLN
-
- Senior
- Motocykl: vfr 750 rc36II
Przy jakim przebiegu padł Ci ten napinacz?
- mol
- Senior
- Motocykl: RC42
- Kontakt:
Mi padl przy 70 kkm
pzdr
pzdr