Witam.
Ma ktoś może pomysł co to może być ? Moja Sevena wykonuje ledwie obrót rozrusznikiem jak moto jest rozgrzany po jeżdzie po mieście. Po trasie jest ok.
Po czym jak ostygnie kręci pełną mocą więc akumulator odpada, regulator też...Wyjąłem ostatnio rozrusznik, cały wyczyściłęm od środka z syfów i jakby lepiej kręcił na zimnym ale po porządnym nagrzaniu silnika jest to samo. Co więcej, jak nie chciał mi kiedyś zakręcić podłączyłem prostownik do aku na dosłownie 3min. i zagadał bez problemu. Głupi jestem na to. Może jak się rozgrzeje mocno silnik, czyli rozrusznik też to rozszerzają się tulejki i wirnik opiera o stojan ?
Co myślicie? Tylko dlaczego odpalił po podłączeniu aku ? Pomocy
nie kręci na ciepłym silniku
-
- Junior
- Motocykl: CB 750 92r
- sztylu
- stary Seveniarz
- Motocykl: HONDA CB 750 1992 r.
- Kontakt:
Re: nie kręci na ciepłym silniku
... bo przez te 3 min leciuteńko przestygł i popuścił. Wg mnie twój wniosek jest chyba słuszny coś ci przyciera po rozgrzaniu.
Jeszcze nie jedną paranoję przyjdzie nam przeżyć i robić swoje!
- dejwirat
- Beniamin
- Motocykl: Seven
Może z oleju zrobiła się już woda i tłoki puchną po rozgrzaniu.
-
- Junior
Możliwe, problem drugi polega na tym że nie widzę żadnych zestawów naprawczych czy czegoś w tym stylu. Można dobrać takie tulejki po rozmiarach ? Czy serwis ? :/
-
- Junior
Sevenka nie jest chłodzona wodą 

- dejwirat
- Beniamin
- Motocykl: Seven
Wiem ,że nie wodą ,ale widziałem już oleje po takich przebiegach ,że konsystencją przypominały bardziej wodę niż olej - no i wówczas ani dobrego smarowania ,ani chłodzenia.
-
- Junior
Czaje, olej wymieniałem 1000km temu więc nie ma opcji.
-
- Junior
Panowie czy ktos z Was miał kiedys podobny problem ? Pomocy !!!
Ludzie mi radzą że to raczej nie będa tulejki a poza tym trzeba by je chyba na zamówienie dorabiać bo w serwisie są nie dostepne.
Ludzie mi radzą że to raczej nie będa tulejki a poza tym trzeba by je chyba na zamówienie dorabiać bo w serwisie są nie dostepne.
- Darrell
- Junior
- Motocykl: honda cb sevenfifty 96
Jak byś już miał na zamówienie brać to lepiej poszukaj na allegro na części, cały rozrusznik kupisz taniej niż tulejki na zamówienie, jak nie znajdziesz to napisz PM to dam Ci numer do gościa który rozrusznik ma na pewno. A w ogóle to trochę dziwna sprawa.
"Czy świat bardzo się zmieni gdy z młodych gniewnych staną się starzy wqrwieni??"
-
- Nekromanta
- Motocykl: YAMAHA XV 1700 ROAD STAR
W Intruderze mojego szwagra występował taki sam problem. Okazało się że połączenia konektorowe do cewki zapłonowej były bardzo luźne. Po ich ściśnięciu aby ciasno się nasuwały, problem ustąpił jak ręką odjął. Może warto w twoim motocyklu posprawdzać te i inne połączenia elektryczne.
"Najgorszy jest zawsze koniec miesiąca, najbardziej ostatnie trzydzieści dni"
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500