Koszt - dla elektronika darmo, dla innych 3zł(?). Plus prąd i trochę cyny.

Płytka - kawałek tekturki.

A jaka niezawodność...
Jak to zrobisz na tekturce to pewnie z tydzień podziała.Tego się nie da zrobić za 3 zł tranzystory w powyższym multiwibratorze muszą wytrzymać prąd elektrozaworka lub przekaźnika, może także istnieć konieczność przewymiarowania kondensatorów w stosunku do obliczonych. Rezystory 0,8 zł kondensatory 2 zł tranzystory 3 zł. Ale ponieważ żartujesz to olać to...
Ja mam jeszcze takie pytanie co do tego hallotronu, kontaktronu lub innych elementów do uzależnienia kapania od prędkości. Zrobienie tego nie jest trudne i oczywiście można, zastanawia mnie nieco kalibracja. Jak to ustawić? 30 km/h to 1 kropla na 3 minuty, 60 km/h - 1 na 90 s, 90 km/h - 1 na 60 s. 120 km/h - 1 na 30 s. 150 km/h kropi cały czas

skąd wiadomo, że tak będzie dobrze, jak to wykalibrować? No i teraz na mikrokontrolerze przeprogramowywać do kalibracji, czy zrobić wyświetlacz i panel +-, Jeżeli przeprogramowywać to lekka kicha bo to pamięci flash i że co z laptopikiem dla takiej pierdoły do garażu czy demontować i w domu? Jak z panelu to już wyświetlacz, magistralka no i podtrzymanie, wiecie jak się waha napięcie i jak jest z tym trzymaniem ustawień przez mikrokontrolery - postawie 2 browary na porażkę tego pomysłu

. Lepiej zrobić na cyfrowych licznikach impulsów, ale ta kalibracja - do ilu ma zliczać zanim puści kropelkę? Tu stawiam znowu browarka, że się nikt nie zabierze za realizację projektu.
A ja właśnie odebrałem elektrozaworek z poczty

myślałem, że będzie mniejszy pisze na nim 11W 12V czyli ponad 0.9 A ale układ powinien wytrzymać jutro podłącze i sprawdze.
Jeszcze słowo co do pompy oleju - to jakiś Święty Gral jest... zadałem takie pytanie na elektrodzie:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 85#7345485 tam przeważnie rzucają się z odpowiedziami, teraz cisza... Lesor czy ty jesteś pewien, że te pompy do canonów są na 12 V lub mniej?