Czy posiada ktoś zdjęcie/rysunek dźwigni hamulca nożnego?

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
Awatar użytkownika
Kazik
Beniamin
Beniamin
Motocykl: RC42 '99; ex RC17 '84

Czy posiada ktoś zdjęcie/rysunek dźwigni hamulca nożnego?

Postautor: Kazik » 30 wrz 2008, 17:29

Nie mogąc przestawić dźwigni hamulca nożnego do góry (był nieco wygięty i przez to znajdował się pod pokrywą sprzęgła, a nie obok i pod) postanowiłem ją trochę wyprostować, co niestety zakończyło się niepowodzeniem (trochę przesadziłem z prostowaniem ;) ).
Czy ma ktoś zdjęcie, rysunek, rysunek zwymiarowany dźwigni hamulca nożnego (czy coś takiego co pomogłoby mi nadać jej pierwotny kształt), lub mógłby zrobić i je podrzucić?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
KLOSZ
Mr. Kamizelka
Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
Kontakt:

Re: Czy posiada ktoś zdjęcie/rysunek dźwigni hamulca nożnego?

Postautor: KLOSZ » 30 wrz 2008, 21:27

Sie znaczy co? Zlamales ja prostujac czy tylko przegiales za mocno?
Jesli chodzi o zdjecie - zblizenie to zaraz moge skoczyc do garazu i zrobic fotke. Ze zwymiarowaniem moze byc troche gorzej.

EDIT:
Oto wynik sesji fotograficznej dzwigni u mnie. Chyba tez jej sie kiedystam musialo dostac, bo idealnie rowna nie jest, ale daje sie nogą w nią trafić ;-)

http://www.konradki.net/sevenka/hamulec
Zdrowko
KLOSZ
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™
"To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS :)

Awatar użytkownika
Kazik
Beniamin
Beniamin
Motocykl: RC42 '99; ex RC17 '84

Re: Czy posiada ktoś zdjęcie/rysunek dźwigni hamulca nożnego?

Postautor: Kazik » 01 paź 2008, 18:10

dzięki, hehe
wyprostowałem za bardzo,
zdjąłem dźwignię, zawiozlem do kolegi i kazałem mu wyprostować (wyprostowanie przegięcia najbliższego mocowaniu załatwiłoby sprawę), ale nie dodałem że chodzi o jedno zagięcie, i za bardzo wyprostował, że teraz żeby weszła - musi być zamontowana jeszcze niżej niż była :).
Dzisiaj byłem u niego z wydrukowanymi zdjęciami, ale nie podjął się zginania ze względu na możliwość pęknięcia (teraz dźwignia jest prawie prosta :D ),
Muszę więc znaleźć kogoś z palnikiem żeby wykuć podobną do Twojej ;)

gdyby ktoś posiadał zdjętą dźwignię - proszę o fotkę :)

Wróć do „Mechanika”