Dorobienie mocowań reflektora

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
Awatar użytkownika
Kazik
Beniamin
Beniamin
Motocykl: RC42 '99; ex RC17 '84

Dorobienie mocowań reflektora

Postautor: Kazik » 19 wrz 2008, 17:20

Witam.
Jako że interesuje mnie zamiana lampy na cleara, a wiele samochodów posiada taką samą średnicę klosza (178mm) wpadłem na pomysł zastosowania lampy np. z golfa (koszt cleara - niecałe 30zł + przesyłka). Lampa ta niestety ma w innym miejscu i inne mocowania http://sklep.wesem.pl/photo/picture.php ... jpg&lng=pl.
Czy ma ktoś pomysł na dorobienie mocowań do reflektora? Jakiś klej, spawanie, lutowanie? Myśle że dobrym pomysłem byłby stelaż-płaska blacha, przymocowana do wygiętych do środka oryginalnych mocowań - jednak z wykonaniem takiego mógłby być mały problem. Może poprzerabiać tę blachę która oryginalnie jest przy tej lampie z golfa?
Wklejenie lampy na stałe raczej odpada ;).
Jakieś pomysły?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wrak
Senior
Senior
Motocykl: Honda CB 750 SF i VFR 800 VTEC

Re: Dorobienie mocowań reflektora

Postautor: Wrak » 19 wrz 2008, 18:39

ale po co ta nie ladna czy cos. Poza tym jakbym zalozyl lampe od gulfa do sevenki to by sie chya obrazila na mnie.
Hito wa mikake ni yoranu mono.

Awatar użytkownika
Kazik
Beniamin
Beniamin
Motocykl: RC42 '99; ex RC17 '84

Re: Dorobienie mocowań reflektora

Postautor: Kazik » 20 wrz 2008, 00:37

lampa jak lampa. część odbłyśnika jest matowa więc prędzej czy później chciałbym ją wymienić, a taka bardziej mi się podoba.

moja sevenka by się na mnie nie obraziła, ponieważ nie widzi róznicy między tymi lampami - poza fabrycznymi mocowaniami. jeżeli ma taki sam rozmiar, wielkością i wyglądem pasuje, to jaki problem? Takie lampy mogą być robione na tej samej taśmie produkcyjnej, i rodzaj mocowania wg mnie nie świadczy o tym że jedna jest ok a inna be. 30 a 300zł to wg mnie znacząca różnica i wystarczający powód.
pozdrawiam

Wróć do „Mechanika”