kierownica
- chomiczon
- Chińska zabaweczka
- Motocykl: Yellow Bee 650
kierownica
Znalazłem w larssonie 2 kierownice, z czego tylko ta jest dostępna
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=104423
druga niestaty nie, różnią się na pewno długością
czy ta z pierwszego linaka będzie taka sama jak oryginał skoro jest napisane "replika"?
druga niestaty nie, różnią się na pewno długością
czy ta z pierwszego linaka będzie taka sama jak oryginał skoro jest napisane "replika"?
- wiesiek3d
- stary Seveniarz
- Motocykl: CBF 1000 A
Re: kierownica
Pierwsza, tu Klosz pisał
http://www.konradki.net/seven-fifty/for ... f=3&t=2905
http://www.konradki.net/seven-fifty/for ... f=3&t=2905
Romet Pegaz - CZ 350 - ETZ 250 - GS 500 - CB 750 SF - VFR 800 FI - GSXR 1000 - CBF 600 SA - VFR 800 FI - CB 600 HORNET S - ST 1100 - FZS 1000 -BMW K1200 GT - ZRX 1200 S -CBF 1000 A 

- szamanek5
- stary Seveniarz
- Motocykl: RC42 96`
Osobiście nie wiem jakie wymiary ma oryginalna, bo nie mierzyłem, a że moja była lekko zgięta to zmieniłem na TRW. Na allegro są dostępne, może zechcesz se podwyższyć, przybliżyć manetki lub poszerzyć... Wiem jedno nie miała otworków takich od spodu i zanim się czaiłem o czemu te przełączniki mi się nie schodzą podczas ich skręcania to prawie tych pipków blokujących nie spiłowałem do końca. Dopiero jak obejrzałem starą kier od spodu to zobaczyłem o co chodzi i wierciłem sam otwory.
Urodziłem się po to by jeździć na moto ! 

-
- Beniamin
Na jaki model TRW zmieniłeś?
-
- Beniamin
Zakupiłem kierownicę TRW TOURING HIGH i niestety obawiam się że p780 160 220 200 220rzewody hamulcowe, gazu i inne sątrochę za krótkie. Kierownica ma wymiary A-780, B -160, C-220 D -200. Jak można "wydłużyć" linki gazy, ssania i inne aby było ok? poluzować na regulacjach?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- wiesiek3d
- stary Seveniarz
- Motocykl: CBF 1000 A
Jak braknie linek to tylko wymiana.
Romet Pegaz - CZ 350 - ETZ 250 - GS 500 - CB 750 SF - VFR 800 FI - GSXR 1000 - CBF 600 SA - VFR 800 FI - CB 600 HORNET S - ST 1100 - FZS 1000 -BMW K1200 GT - ZRX 1200 S -CBF 1000 A 

-
- Beniamin
A od jakiego moto najlepiej podebrać? Wi ktoś jakie długości są linki?
- Leon
- Seveniarz
- Motocykl: JHRC42
No i bądź tu mądry która kiera najlepiej odpowiada oryginałowi
Szamanek, TRW to miałeś taką? http://allegro.pl/nowa-kierownica-honda ... 16638.html Lepsza będzie taka czy Tommaselli z Larssona o której Klosz pisał?

- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Coś mi mówi, że obiema da się skręcić 

Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘

- Leon
- Seveniarz
Hehe prawdopodobnie
Bardziej mnie zastanawia czy w tej z Larssona też trzeba wiercić otwory.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- szamanek5
- stary Seveniarz
- Motocykl: RC42 96`
Szczerze mówiąc to już nie pamiętam czy dokładnie taka była, nie pamiętam wymiarów. W każdym razie wierciłem otworki bo nie było (ale nie jest to skomplikowane
) i tych frezów (radełka), w miejscu mocowania nie było mimo tego, że na zdjęciach widnieje, ale skręciłem trzyma się, działa i jest ok 

Urodziłem się po to by jeździć na moto ! 

- pysio102
- Seveniarz
- Motocykl: Honda Cb 750 Seven Fifty,Mz ts
ja kupiłem Tommaselli z Larssona , róznica w długości z tą co miałem to moze ze 20mm, juz nie pamietam czy była troche szersza czy krótsza, pozostałe rozmiary takie jak w mojej starej kierownicy, nic nie trzeba było wiercić,z tym że nie wiem czy stara kierownica była orginalna ale raczej tak,. Miałem pisać nowy temat z prośbą ale może tu ktoś wklei zdjecie kierownicy przy skrecie max w lewo i w prawo bo mi te rórki metalowe od gazu chaczą o bak i nie wiem czy to tak ma być czy są inaczej założone
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Obroc sobie minimalnie cala kierownice w uchwytach przy glowce i Ci przestana haczyć. Obrocic sie samego rollgazu raczej nie da, bo zdaje sie, ze jest on blokowany wkretem wchodzacym w kierownice.
Zdrowko
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:

- Leon
- Seveniarz
Eh, kupiłem tą Tomaselli i nie jestem zadowololony. Kawałek rury o kształcie zbliżonym do oryginału (jest wyraźnie niższa), chamsko wygrawerowane w widocznym miejscu logo firmy i numer seryjny produktu, od razu widać że nie oryginał :/ Koncówki rury puste, nie ma do czego przykręcić ciężarków - da się jakoś przeszczepić te gwintowane cylinderki z oryginału?
- zoombie
- Senior
- Motocykl: Honda CB 750 seven fifty
Hej też przerabiałem temat z kierownicą. Musisz wytoczyć sobie nowe ciężarki lub wytoczyć tuleję z gwintem na ciężarek i wkleić chociaż nie będzie to za trwałe. Powinieneś zrobić gwint w kierownicy dopiero wkleić gwintowaną tulejkę w której jest gwint na ciężarki. Ja osobiście u siebie wytoczyłem nowe ciężarki to kierownicy akcesoryjnej które wchodzą 5cm w kierownicę co za tym idzie są cięższe i w sumie lepiej się teraz motórem prowadzi. Wykonane z nierdzewki pinknie wypolerowane i wyglądają jak chromy
:D
- chomiczon
- Chińska zabaweczka
- Motocykl: Yellow Bee 650
Kupiłem Tomaselli. Nawierciłem otwory w wstawiłem ciężarki. Niektórym się podobały w Bieszczadach.
Jeżeli chodzi o geometrię kierownicy to jest jednak inna, ja się już przyzwyczaiłem i jest OK. Jeżeli chodzi o wstawienie oryginalnych ciężarków to musiałbyś sobie dotoczyć i wcisnąć wałki z gwintem pod oryginalne końcówki. Trochę roboty, może taniej będzie poszukać na aukcjach oryginalnej kiery.
Jeżeli chodzi o geometrię kierownicy to jest jednak inna, ja się już przyzwyczaiłem i jest OK. Jeżeli chodzi o wstawienie oryginalnych ciężarków to musiałbyś sobie dotoczyć i wcisnąć wałki z gwintem pod oryginalne końcówki. Trochę roboty, może taniej będzie poszukać na aukcjach oryginalnej kiery.
- Leon
- Seveniarz
Choroba, mogłem odżałować te 5 stów i kupić oryginał... sam sobie nie dotoczę, jeździć po ludziach i się prosić szczerze powiedziawszy też mi się nie chce. Szukałem używki 3 miesiące i nie znalazłem 

- watson
- stary Seveniarz
- Motocykl: SF, DL1000
No dobra. Założyłem to ustrojstwo Tomaselli.
Z nawiercaniem nie było problemów. Z rozwiercaniem zbyt małego otworu poszło gorzej. Generalnie, poniosło mnie trochę, i przesadziłem o jakieś 0,5mm.
Będzie trzeba jakąś gumę czy coś pod ten cycek od rollgazu wetknąć, bo lekko lata.
Sama kierownica nie jest zła, po 30 km wiele powiedzieć nie mogę.
Ale na pewno wmontowałem ją pod innym, nieco bardziej fizjologicznym jak dla mnie kątem. Osoba o krótszych kończynach górnych mogłaby mieć problemy z kręgosłupem
Z nawiercaniem nie było problemów. Z rozwiercaniem zbyt małego otworu poszło gorzej. Generalnie, poniosło mnie trochę, i przesadziłem o jakieś 0,5mm.
Będzie trzeba jakąś gumę czy coś pod ten cycek od rollgazu wetknąć, bo lekko lata.
Sama kierownica nie jest zła, po 30 km wiele powiedzieć nie mogę.
Ale na pewno wmontowałem ją pod innym, nieco bardziej fizjologicznym jak dla mnie kątem. Osoba o krótszych kończynach górnych mogłaby mieć problemy z kręgosłupem

- Hyde
- stary Seveniarz
- Motocykl: Honda Seven Fifty (2001)
Prawie jak na discovery channel albo u lekarzaAle na pewno wmontowałem ją pod innym, nieco bardziej fizjologicznym jak dla mnie kątem. Osoba o krótszych kończynach górnych mogłaby mieć problemy z kręgosłupem

-
- Senior
- Motocykl: CB 750 Seven Fifty
- Kontakt:
No i ja bym sobie zmienił kierownicę bo się dorobiłem łokcia tenisisty chyba od oryginalnej 
Z tego co sobie wydumałem to mogła by być po jakieś 3cm z każdej strony szersza, wysokość ta sama (jeśli będę chciał podnieść zrobię to podwyżkami) i trzeci wymiar który mnie najbardziej martwi to offset w stronę kierowcy - w oryginalnej kierownicy wkurza mnie że mam za bardzo podwinięte nadgarstki czyli szukał bym kierownicy z mniejszym offsetem czyli takiej do której miałbym nieco dalej
(ech te przyzwyczajenia z superwygodnych kierownic enduro
)
Ma ktoś taką zamontowaną? Może jakiś konkretny model i firma?

Z tego co sobie wydumałem to mogła by być po jakieś 3cm z każdej strony szersza, wysokość ta sama (jeśli będę chciał podnieść zrobię to podwyżkami) i trzeci wymiar który mnie najbardziej martwi to offset w stronę kierowcy - w oryginalnej kierownicy wkurza mnie że mam za bardzo podwinięte nadgarstki czyli szukał bym kierownicy z mniejszym offsetem czyli takiej do której miałbym nieco dalej

Ma ktoś taką zamontowaną? Może jakiś konkretny model i firma?