przebarwienie pokrywy głowicy po nagrzaniu silnika

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
Awatar użytkownika
krzychu_1981
Junior
Junior
Motocykl: Honda CB750 Seven Fifty '92

przebarwienie pokrywy głowicy po nagrzaniu silnika

Postautor: krzychu_1981 » 30 wrz 2010, 23:05

Witam koledzy!
Mam taki problem, otóż leciutko poci mi sie moja sevenka w po lewej stronie spod uszczelki pod pokrywą głowicy ( tu gdzie uszczelka ma taki półkolisty kształt ), nie przeszkadzało mi to wogóle, ale ostatnio jak troche bardziej przygrzałem moją cebulkę, to zauwarzyłem lekkie zabarwienie ( kolor taki coś jakby złotawo-zielonkawy ) pokrywy nad uszczelka w tym wlasnie miejscu..... i nie wiem czy to od temperatury, czy od tego oleju ( raczej chyba jego oparów ). No a jak nie od oleju to dlaczego w tym tylko miejscu, tak jak by temperatura po lewej stronie głowicy była większa niż po prawej, może to kwestia rozsynchronizowania gaźników? Czy macie jakieś pomysły? No i jak to usunąć, bo zmyć sie nie da.... Dzięki za pomoc!
Gdy do motoru tuli się ludź.... to do motoru ludź musi coś czuć.....

Awatar użytkownika
alekon
Motocykl: HONDA CB 750 SF

Re: przebarwienie pokrywy głowicy po nagrzaniu silnika

Postautor: alekon » 02 paź 2010, 11:09

Witam kolegów!
Napewno bedziesz musiał wymienic uszczelke pokrywy zaworow. Też mnie to czeka i tez mi sie z lewej strony delikatnie poci. co do przebarwienia to trzeba pytać expertów sf. pzdr

Wróć do „Mechanika”