Witam serdecznie
Możecie mi polecić jakieś w miarę dobre, atestowane przewody hamulcowe w oplocie do mojej hondy seven fifty? Ne mam o tym zielonego pojęcia. Najchętniej kupiłbym już jakiś gotowy zestaw, bo nie ufam panu Władkowi z garażu obok, że mi poprawnie obrobi przewody kupione na straganie.
Interesuje mnie tylko przód, no chyba, że dokupienie tyłu to będzie kwestia kilkudziesięciu pln.
Są w ogóle jakieś gotowe zestawy? Najbardziej interesują mnie jakieś sklepy w necie, ale zwykły sklep tez może być.
Rodacy pomocy!
Pozdrawiam
przewody w oplocie
-
- stary Seveniarz
-
- stary Seveniarz
- Motocykl: CB 750
Re: przewody w oplocie
Możesz spróbować goodridge. Mam takie na przodzie i na tyle. Przy montażu do likwidacji na przodzie trójnik. Znalazłem też coś na allegro :
http://www.allegro.pl/item537545353_kom ... b_750.html
Pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item537545353_kom ... b_750.html
Pozdrawiam

-
- stary Seveniarz
kupa kasy, czegoś tańszego nie da rady znaleźć?
-
- stary Seveniarz
- Motocykl: CB 750
Musiałbyś zaczekać do jutra. Zadzwonię do firmy gdzie montowałem swoje, z tego co pamiętam było chyba trochę taniej.
-
- stary Seveniarz
ok, zaczekam, nie ma problemu, i tak chcę to montować dopiero za kilka tygodni, jak odzimuję sevenkę.
a co do tego trójnika, to rozumiem, że prosto z pompki idą dwa przewody? Czyli jak by nie było potrzebuje dwa długie przewody tylko.
a co do tego trójnika, to rozumiem, że prosto z pompki idą dwa przewody? Czyli jak by nie było potrzebuje dwa długie przewody tylko.
- mol
- Senior
- Motocykl: RC42
- Kontakt:
-
- stary Seveniarz
to ponad caly bak paliwka 
czekam na tel od mojego mechanika i zobaczymy, co on zaproponuje jaką cenę i firmę.

czekam na tel od mojego mechanika i zobaczymy, co on zaproponuje jaką cenę i firmę.
-
- stary Seveniarz
sorqa, ze 2 posty pod sobą, ale mam pytanie,
czy takie przewody będą ok: "Wg specyfikacji powinny mieć 84 i 87cm od
osi oczka do osi oczka. Przy pompie końcówki lekko odgięte w bok. Przy
zacisku odsadzone o 15st."
taką odpowiedź dostałem od sprzedawcy. Chcę pominąć trójnik, więc dla tego takie długości a nie inne. O ile po wstępnych pomiarach wychodzi, ze długości zaproponowane są ok, to nie wiem czy końcówki mają byc "obsadzone o 15 st"/
Pozdrawiam
ps,
chodzi o przewody HEL za takie jak wyżej 290 pln, więc chyba warto?
czy takie przewody będą ok: "Wg specyfikacji powinny mieć 84 i 87cm od
osi oczka do osi oczka. Przy pompie końcówki lekko odgięte w bok. Przy
zacisku odsadzone o 15st."
taką odpowiedź dostałem od sprzedawcy. Chcę pominąć trójnik, więc dla tego takie długości a nie inne. O ile po wstępnych pomiarach wychodzi, ze długości zaproponowane są ok, to nie wiem czy końcówki mają byc "obsadzone o 15 st"/
Pozdrawiam
ps,
chodzi o przewody HEL za takie jak wyżej 290 pln, więc chyba warto?
- mol
- Senior
- Motocykl: RC42
- Kontakt:
Przeciez orginalne tez masz podgiete 
pozdr

pozdr
-
- stary Seveniarz
No to spoko, w takim razie decyzja zapadła. Zamawiam
no i zamówiłem, dzisiaj poszedł przelew, w tym tygodniu powinny przyjść. Zdam relację co i jak.
Pozdrawiam
No i zrobione. Wszystko poszła całkiem sprawnie i przyjemnie :buttrock: . Przeczysciłem trochę zaciski przy okazji i okazało się, że mam rózne klocki hamulcowe :banghead:
Wrażenia jak na razie są takie:
Klamka jest trochę twardsza, mniejsza siła jest potrzebna do zablokowania koła, spokojnie dwoma palcami da się je zablokować, co przy starych przewodach było znacznie trudniejsze. Lepsza dozowalność.
Dzisiaj szukam i zamawiam jakies nowe klocki i w przyszłym tygodniu wymiana.
zmieniałem razem z kolegą, no i pozniej mój ojciec przyszedł, ale nie wiele pomagał
Ogolnie, to kazdy pierwszy raz w życiu to robił i nie jest to bardzo skomplikowane.
Pozdro
no i zamówiłem, dzisiaj poszedł przelew, w tym tygodniu powinny przyjść. Zdam relację co i jak.
Pozdrawiam
No i zrobione. Wszystko poszła całkiem sprawnie i przyjemnie :buttrock: . Przeczysciłem trochę zaciski przy okazji i okazało się, że mam rózne klocki hamulcowe :banghead:
Wrażenia jak na razie są takie:
Klamka jest trochę twardsza, mniejsza siła jest potrzebna do zablokowania koła, spokojnie dwoma palcami da się je zablokować, co przy starych przewodach było znacznie trudniejsze. Lepsza dozowalność.
Dzisiaj szukam i zamawiam jakies nowe klocki i w przyszłym tygodniu wymiana.
zmieniałem razem z kolegą, no i pozniej mój ojciec przyszedł, ale nie wiele pomagał
Ogolnie, to kazdy pierwszy raz w życiu to robił i nie jest to bardzo skomplikowane.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 14 mar 2009, 21:19 przez piotreek, łącznie zmieniany 1 raz.