Przepalający się bezpiecznik

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
Awatar użytkownika
lopuch
stary Seveniarz
Motocykl: black

Przepalający się bezpiecznik

Postautor: lopuch » 11 sie 2008, 20:43

Podczas jazdy :moto: nagle bueee wskazówki na zegarach w dół silnik pada zupełnie jakbym miał zaraz zobaczyc plansze game over :sciana:

Przepala się bezpiecznik od zapłonu albo startera :( ten 10 A - no to wsadziłem :sex_anal: nowy i zastartował.
Po 70km taka sama akcja - przepala się ponownie :(

Oddam go jutro do elektryka ale zastanawiam sie jaka może być przczyna - zwracie - wilgoć - przetarte wymęczone przewody ?!!?
Daje go do samochodowego mam nadzieje ze sobie poradzi :boje_sie:

Miał ktoś podobne objawy !? Wszystko działa - tylko nie kreci nie pali światła wszystko ok z innej elektryki :(
Pozdr
Łopuch
Amici fures témporum ;)

Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne :D

Awatar użytkownika
KLOSZ
Mr. Kamizelka
Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
Kontakt:

Re: Przepalający się bezpiecznik

Postautor: KLOSZ » 11 sie 2008, 21:08

Wyglada na to, ze gdzies w instalacji pojawia sie zwarcie, ale nie jest to ciagle zwarcie, wiec moga to byc gdzies przetarte przewody, ktore na skutek wibracji gdzies na przyklad dotykaja do masy i wtedy wywala. Nie wiem jakie masz zdolnosci elektro-manualne, ale zaczalbym od wziecia miernika w dlon i powachlowania troche przewodami, ktore sa zwiazane z tym bezpiecznikiem. Przesledzilbym instalacje. Jesli chcesz oddac moto do elektryka samochodowego to mozesz mu pomoc drukujac schemat instalacji, bo pewnie nie bedzie mial.

Jak nie masz schematu w rozsadnej jakosci to sie odezwij na PM to Cie potraktuje mailem ;-)
Zdrowko
KLOSZ
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™
"To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS :)

Awatar użytkownika
lopuch
stary Seveniarz
Motocykl: black

Re: Przepalający się bezpiecznik

Postautor: lopuch » 12 sie 2008, 22:06

No i jest odpowiedź - przetarta wiązka i zwaricie - pod siedzeniem niedaleko puszki z bezpiecnzikami jakieś od niej 2 cm
heh a jak sam szukałem to nie znalazłem -ale ważne że działa i iiiii mozna :moto: :moto: :moto: :moto: :moto: :moto:
Pozdr
Łopuch
Amici fures témporum ;)

Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne :D

Wróć do „Mechanika”