Trudne odpalanie!!!
-
- (ex SF)
- Motocykl: CB 1300
Trudne odpalanie!!!
Dzisiaj byłem zobaczyć sie z moja ukochana Sevenką. Oczywiscie nie chciala zapalić, ostatnio przepalalem ja jakies 4 miesiace temu (wiem ze to naganne zachowanie ale..)
Musiałem sie sporo nakrecic!
Moje pytanie: czy takie krecenie rozrusznikiem (dość długo) ma jakies ujemne skutki na silnik lub inne czesci mechaniczne??
W koncu zapalila ale to dzieki pomocy rozrusznika z zaprzyjaznionego samochodu:)
Musiałem sie sporo nakrecic!
Moje pytanie: czy takie krecenie rozrusznikiem (dość długo) ma jakies ujemne skutki na silnik lub inne czesci mechaniczne??
W koncu zapalila ale to dzieki pomocy rozrusznika z zaprzyjaznionego samochodu:)
TomeG
-
- (ex SF)
- lesor
- (ex SF)
- Motocykl: [ex] SF94 + SF93
Popieram szanownego przedpiszcę, a nawet więcej:brakuje mi w ankiecie opcji powyżej 6 miesięcy....
brakuje w ankiecie: pierwszy raz odpalę wyjeżdżając na pierwszą przejażdżkę.
No ale ja nasmarowałem sevenkę towotem i zawinąłem w namoczony w oleju pergamin i umieściłem w skrzyni wypełnionej trocinami.

Każde pokolenie ma własny czas
Każde pokolenie chce zmienić świat
Każde pokolenie odejdzie w cień
A nasze - nie
A nasze - nie
- Matiej
- Ujeżdżacz Kopciuszka
- Motocykl: XJ 900S Diversion - krówka
- Lokalizacja: Izabelin - Niewielkie przyległości obok miasta stołecznego Warszawy
- Kontakt:
Buhahahahah. A mi sie chciało jakos w listopadzie pojeździć jak śniegu prawie nie było. Odpalanie jakoś nie szlo bo aku padł. Potem na kablach odpaliłem. też musiałem kręcić jak dekiel z 15 min. Jak odpaliła to sie przejechalem 3km zmarzłem jak 150 i do tej pory nie ruszam nic a nic. Ja jak w przypadku lesora. Smarem zakonserowowałem i wstawiłęm do pomieszczenia z grzejnikiem zeby nie zmarzła ihhihiihhi.
Pierwsze odpalanie będzie jak będe olej zmieniał.
Pierwsze odpalanie będzie jak będe olej zmieniał.
żyj i daj żyć innym
-
- Senior
- Kontakt:
Czolem!
To moja okazuje sie duzo bardziej chetna do wspolpracy
.
4 miechy stala nie ruszana. Pierwsze zakrecenie - max 5sek, odpoczynek.
Drugi raz 5 sek, odpoczynek.
Za trzecim razem juz cos podlapywala i zaskoczyla na 2 gary. Pochodzila i zdechla. Czwarte nacisniencie rozrusznika - piekny klang wszystkich czterech garkow
.
Pozdrawiam
To moja okazuje sie duzo bardziej chetna do wspolpracy

4 miechy stala nie ruszana. Pierwsze zakrecenie - max 5sek, odpoczynek.
Drugi raz 5 sek, odpoczynek.
Za trzecim razem juz cos podlapywala i zaskoczyla na 2 gary. Pochodzila i zdechla. Czwarte nacisniencie rozrusznika - piekny klang wszystkich czterech garkow
Pozdrawiam
Honda CBF 1000A '06 
Wdowiec po Hondzie CB Seven Fifty '95
Liczy się yno jazda!

Wdowiec po Hondzie CB Seven Fifty '95

Liczy się yno jazda!
-
- (ex SF)
Zbyhu - RESPECKT:)
Mi się nigdy nie udalo tak szybko rozkrecic mojej pięknosci.
chociaz zauważyłem że im wyzsza temeratura tym wieksza chęć współpracy.
I nie ma tu na mysli akku bo on w domu w cieplutkim, nie wiem czemu tak jest. Może sie gniewa że ja w zimnym ciemnym garazu zostawiam na 3-5 miesiecy:)
Mi się nigdy nie udalo tak szybko rozkrecic mojej pięknosci.
chociaz zauważyłem że im wyzsza temeratura tym wieksza chęć współpracy.
I nie ma tu na mysli akku bo on w domu w cieplutkim, nie wiem czemu tak jest. Może sie gniewa że ja w zimnym ciemnym garazu zostawiam na 3-5 miesiecy:)
TomeG
-
- Figlarz
Jak dla mnie to brakuje opcji - nie mam tego problemu - bo śmigam 12miechów w roku

http://www.bikepics.com/members/19770418/
....Get your motor runnin' Head out on the highway................
- dofo
- powsinoga
- Motocykl: SevenFifty '92
- Kontakt:
-
- Figlarz
no i wyrósł kartoflak z Metzelera Tourance na tylnym koleTen oszust ma Sevenke z Czarnobyla, ktorej wyroslo trzecie kolor![]()
http://www.bikepics.com/members/19770418/
- lesor
- (ex SF)
- Motocykl: [ex] SF94 + SF93
W przeddzień przedednia TBSZ postanowiłem odpalić maszynę
Włączyłem zapłon i zadowolony z czerwoności i zieloności czym prędzej wyłączyłem, żeby nie nadszarpnąć za mocno elektronów, bowiem spodziewałem się, że w ogniwie suchutko. W garażowisku mam bowiem +30stopni.
Założyłem spodnie, pancerz, kurtkę, buty, kask, rękawice, wypchnąłem Czerwonego Kapturka (zapomniałem dodać, że od rana odsysałem towot
) uprzednio odkręciwszy kranik paliwa.
Usiadłem, włączyłem ssanie, ponownie włączyłem zapłon i nacisnąłem przycisk POWER. Oczarowany efektem zsiadłem, wypchnąłem motocykl z poziomu -1 i potem 100m do auta, załączyłem przewody. Nastąpiło gwałtowne poruszenie jonów, wręcz wystrzałowe pobudzenie do pracy. To strzeliła iskra - zamieniłem polaryzację
. Zamieniłem szczęki krokodyli, ponownie przekręciłem kluczyk. 8 sekund kręcenia i brrrrrnnndndndndndndndndn

Zgrzany, zasiadłem na tronie i w trybie awaryjnym (60, do 80 przy wyprzedzaniu) przekulałem 17km. Trzeba przyznać, że ludzie byli
na widok waryjata :scigacz:
Wjechałem w centrum i cieszyłem się jazdą między zakorkowanymi autami
Jeszcze tylko wieczorne :piwo: i sezon uznaję za rozpoczęty.

Muszę od nowa przywyknąć do klamek. Kilka blokad kół zaliczyłem
A jutro doleję pół litra wody do akumulatora i
(podładuję) 

Założyłem spodnie, pancerz, kurtkę, buty, kask, rękawice, wypchnąłem Czerwonego Kapturka (zapomniałem dodać, że od rana odsysałem towot

Usiadłem, włączyłem ssanie, ponownie włączyłem zapłon i nacisnąłem przycisk POWER. Oczarowany efektem zsiadłem, wypchnąłem motocykl z poziomu -1 i potem 100m do auta, załączyłem przewody. Nastąpiło gwałtowne poruszenie jonów, wręcz wystrzałowe pobudzenie do pracy. To strzeliła iskra - zamieniłem polaryzację

Zgrzany, zasiadłem na tronie i w trybie awaryjnym (60, do 80 przy wyprzedzaniu) przekulałem 17km. Trzeba przyznać, że ludzie byli

Wjechałem w centrum i cieszyłem się jazdą między zakorkowanymi autami
Jeszcze tylko wieczorne :piwo: i sezon uznaję za rozpoczęty.

A jutro doleję pół litra wody do akumulatora i

Każde pokolenie ma własny czas
A nasze - nie
A nasze - nie
- in4matik
- Junior
- Motocykl: CB 750 '98
- Kontakt:
A ja odpaliłem swoją sevenkę ostatnio chyba pod koniec listopada, odpaliła po długim kręceniu, dymiła niemiłosiernie, ale zauważyłem jeszcze coś dziwnego, w lato na ssaniu kręciła do 3 tyś obr/min a po tej długiej przerwie na ssaniu kręciło ją do 6 tyś. Nie wiem czy to wina temperatury otoczenia czy długiego przestoju, mam nadzieje że jej to minie po pierwszym wiosennym odpalaniu. No i jakby bez ssania lżej jej było.
Coraz więcej widać waritatów na warszawskich ulicach, którzy nie mogą wytrzymać i wsiadają na moto, za każdym razem patrzę i podziwiam bo jestem ciepłolubny. Ale przestaje mnie to dziwić po tym jak w 2005 roku widziałem jak jakiś pan jechał w wigilie motocyklem.
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na prawidziwą wiosnę.
Coraz więcej widać waritatów na warszawskich ulicach, którzy nie mogą wytrzymać i wsiadają na moto, za każdym razem patrzę i podziwiam bo jestem ciepłolubny. Ale przestaje mnie to dziwić po tym jak w 2005 roku widziałem jak jakiś pan jechał w wigilie motocyklem.
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na prawidziwą wiosnę.
Piotrek
CB 750 '98
CB 750 '98
-
- mlody Seveniarz
-
- Senior
- Kontakt:
-
- Senior
- Kontakt: