Witam kolegów, to mój pierwszy post na tym forum i takie proste pytanie dla znawców.Kupiłem niedawno Hondę CB750 Nighthawk rocznik 1982, i mam pytanie jak w tym modelu jest rozwiązana regulacja luzu zaworów, płytki czy może są regulatory hydrauliczne? Silnik ma numer RC01E-2318936.
pozdrawiam
Jak KLOSZ zajży do twojego pierwszego posta, to bedziesz miał powitanie jak na dożynkach w Świelugowie Patrz pierwsza informacja na stronie głównej forum
Oj małe nieporozumienie, pisząc pierwszy post miałem na myśli post z zapytaniem.
A prawdziwy pierwszy był oczywiście w dziale powitania.
Tak więc plamy nie dałem.
Tamta stronę przeglądałem, pytałem się tylko dlatego ze gdzieś czytałem o tym hydraulicznym regulowaniu luzów, choć wydawało mi się to trochę dziwne w tak starej konstrukcji.
Niedługo będę zdejmował pokrywę zaworów do polerowania to może cosik zobaczę .
Moze troche nie w temacie, ale nie mogę sobie pomóc i napiszę: pikna sztuka Michu !
Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Cytaty na dziś i jutro: ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
Wielkie Dzięki takie słowa cieszą jak cholera.
Ma trochę rzeczy do poprawienia kanapa pójdzie do tapicera, boczna osłonka musi być trochę lepiej połatana i może malowanie całości ale to później.
Jak na swój wiek i 70kkm jest całkiem dziarska , co prawda coś klekocze w silniku podejrzewam ,że to łańcuch napędu pierwotnego mam nadzieję , że to napinacz szwankuje albo coś ze sprzęgłem bo jak wciśniesz klamkę to jest jakby ciszej.
No fakt wydech nie oryginalny ale nie byle badziew, porządne rury pokryte podkładem ceramicznym
Tak wydech wyglądał jak kupiłem, pozbycie się tego złota to było dobre pół dnia roboty.