Problem z rozrusznikiem
- grzesiek
- Senior
- Motocykl: CB 750 f2
Problem z rozrusznikiem
Witam. Do kolekcji kolejny problem,tym razem z rozrusznikiem.Kończą się szczotki i trzeba je wymienić i pytanie moje brzmi,jeśli wykręcę rozrusznik to czy nie powpada do środka silnika sprzęgiełko?? Pytanie może dziwne,ale kiedyś miałem taki przypadek, że w skuterze była taka zębatka ze sprężynkami,i gdy wyciągnąłem rozrusznik to wszystko powpadało do środka silnika. Czy ktoś wyciągał rozrusznik z Was i czy nic nie wpadnie do środka???
-
- Junior
- Motocykl: CB 750 seven fifty
Re: Problem z rozrusznikiem
o 3:19 ??? 

- wiesiek3d
- stary Seveniarz
- Motocykl: CBF 1000 A
A w serwisówce oglądałeś jak to wygląda ?
Romet Pegaz - CZ 350 - ETZ 250 - GS 500 - CB 750 SF - VFR 800 FI - GSXR 1000 - CBF 600 SA - VFR 800 FI - CB 600 HORNET S - ST 1100 - FZS 1000 -BMW K1200 GT - ZRX 1200 S -CBF 1000 A 

- grzesiek
- Senior
Tak oglądałęm ale nie znalazłem w sumie tego co chciałem, wiem jak wygląda budowa rozrusznika ale jak to dalej wygląda w silniku nie znalazłem. PS czasem jak sie odsypia nockę na drugą nockę można zejśc do garażu podziałać:d
- szataniszcze
- Zimne to i owo ;)
- Motocykl: cebula 230 kilo radości
ale czasem ci kręci, a czasem nie? Bo mi tak moja robi
Generalnie już też chciałem zmieniać, ale nauczony doświadczeniami z maluchem powiem ci że czy to honda, czy to audi, czy to maluch to jak nie jebniesz młotkiem to nie pojedziesz
U mnie wystarczy puknąć zapalniczką, albo komórką w rozrusznik i kręci
Jak zakręci to pokręć trochę na wyłączonym zapłonie i rozrusznik się troszkę przewietrzy
Przez rok w maluchu mi sie wieszały szczotki, a raz nie chciał zapalić i kotłowałem, kotłowałem aż zapalił. Po tym dniu już sie nie wieszały do dziś dnia 
Podobna sytuacja w nivie
to znaczy mam ją od nie dawna ale wiem że w alternatorze się zawiesiły, ale kiedyś się odwiesiły i działa
także może opukaj go troszke i zobacz 

U mnie wystarczy puknąć zapalniczką, albo komórką w rozrusznik i kręci

Jak zakręci to pokręć trochę na wyłączonym zapłonie i rozrusznik się troszkę przewietrzy

Podobna sytuacja w nivie

SAM SAM SAM IDZIESZ! SAM SAM!
- grzesiek
- Senior
Znaczy się czasem załapie czasem nie. Generalnie szczotki najprawdopodobniej do wymiany tylko czy można to rozebrać tak żeby nic nie wpadło do środka jeśli wyjmę cały rozrusznik??
- Mariusz
- Dziadek Druid
- Motocykl: CBF 1000
Lekko opukać nie zaszkodzi, ale nie komórką!!! 
Moim zdaniem jeżeli rozrusznik jest sprawny tzn. kręci to przy wyciąganiu nie powinno nic z niego wypadać. Szczotki nie mają z tym nic wspólnego. Ja bym wyciągał (ostrożnie).

Moim zdaniem jeżeli rozrusznik jest sprawny tzn. kręci to przy wyciąganiu nie powinno nic z niego wypadać. Szczotki nie mają z tym nic wspólnego. Ja bym wyciągał (ostrożnie).
- szataniszcze
- Zimne to i owo ;)
- Motocykl: cebula 230 kilo radości
jak siedze na motungu i chce jechać a on nie kręci to zazwyczaj komórkę mam w prawej kieszeniLekko opukać nie zaszkodzi, ale nie komórką!!!

mi jak nie kręci to są takie strzały pod siedzeniem z urządzenia do którego wchodzi gruby kabel od + na aku. takie PTYK! PTYK!
jak puknę komórcokiem to już kręci

ale rozebrać to pewnie nie filozofia

SAM SAM SAM IDZIESZ! SAM SAM!
- Mariusz
- Dziadek Druid
- Motocykl: CBF 1000
Pyk, pyk pod siedzeniem robi przekaźnik.
- grzesiek
- Senior
Panowie odważyłem się wyjąć cały coby nie mieć problemów na nowy sezon a było warto to zrobić zapraszam do wątku Poradnik regeneracja rozrusznika. Można zamknąć ten wątek