Światło stop
- Darrell
- Junior
- Motocykl: honda cb sevenfifty 96
Światło stop
Witam Panowie, mam problem i proszę o radę, nie działa mi światło stopu ale tylko z tylnego hamulca, z przodem jest ok. Nad pompą ten czujnik wygląda ok, jest od tego bezpiecznik???
"Czy świat bardzo się zmieni gdy z młodych gniewnych staną się starzy wqrwieni??"
- sztylu
- stary Seveniarz
- Motocykl: HONDA CB 750 1992 r.
- Kontakt:
Re: Światło stop
Zapewne nie ma od czujnika jeżeli jest to od samego stopu. Byle multimetrem sprawdzisz ten czujniczek... jest zwarty gdy naciskasz rozwarty gdy puszczasz. Możesz także wziąć żaróweczkę, baterię i 2 przewody
Jeszcze nie jedną paranoję przyjdzie nam przeżyć i robić swoje!
-
- stary Seveniarz
Diagnostyka jest prosta, odepnij kable od tego czujnika, przekręć stacyjkę i je połącz ze sobą, jeśli się zaświeci, to czujnik masz zwalony, jeśli się nie oświeci, to masz coś z kablami. Czujnik łatwo sprawdzi posiadając multimetr.
Jeśli to czujnik, to nie szukaj od razu nowego, bo może wystarczy wyczyścić ten stary, a może sprężyna strzeliła, która ciągnie za czujnik?
Jeśli to czujnik, to nie szukaj od razu nowego, bo może wystarczy wyczyścić ten stary, a może sprężyna strzeliła, która ciągnie za czujnik?
- Darrell
- Junior
- Motocykl: honda cb sevenfifty 96
Problem rozwiązany, czujnik był widocznie zabrudzony od środka i się zawieszał. Po wyczyszczeniu, nasmarowaniu i ustawieniu na odpowiednią wysokość wszystko śmiga, no i sorki za spam ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Czy świat bardzo się zmieni gdy z młodych gniewnych staną się starzy wqrwieni??"
-
- stary Seveniarz
Miałem taki sam problem w vtx 1800, tyle, że tam non stop się świecił stop. Przesmarowałem cięgna od tego czujnika i do dzisiaj działa jak należy