Przykleiłem chromowane obwódki. Użyłem dwuskładnikowego kleju firmy Dragon (
http://www.dragon.biz.pl/product.php?ca ... item_id=96) KLEJ EPOKSYDOWY UNIWERSALNY objętośc 2x18 ml kosztuje 9,99 zł w Praktikerze. Czas schnięcia 4 h, po zaschnięciu ponoć przezroczysty (co jest ważne jak nieopatrznie coś zapaćkamy). Klej epoksydowy polecił mi człowiek, który się na tym zna dr inż chemik

który napisał dwie poważne książki o klejeniu i zgrzewaniu tworzyw sztucznych. Gęstość wg mnie OK choć mógł być bardziej gęsty. Ten miły pan powiedział że poxipol to też klej epoksydowy i też by się nadał (ale wg mnie za szybko schnie i jest za gęsty, a tu jest sporo do nałożenia). Przed klejeniem odtłuściłem plastik i ringi za pomocą nitro. Trzeba uważać żeby nie chlapnąć na przezroczyste szybki. Nie dajcie za dużo kleju żeby wam nie wyciekło na szybki zegarów. Proponuję nakładać jedynie od zewnątrz. Jeżeli użyjecie poxipolu radzę użyć go jedynie punktowo bo nie zdążycie go nałożyć na całego ringa. Na razie mi to wszystko schnie. Jutro postaram się zamieścić zdjęcia. Przypominam, że mam jeszcze jeden komplet jak tu się nikt nie skusi wystawiam na allegro. Będzie to pasowało także do Hornetów i CB500? Wie może ktoś?