Ponieważ szukam ładnego lewego boczka do sevenki (lub bardzo tanio brzydkiego) natknąłem się na allegro: http://www.allegro.pl/item784872845_pla ... fifty.html firma PLASTBIKE ma w ofercie boczki, pług i przedni błotnik w zamiennikach zrobione z laminatu (orginałki są z ABSu)
Takie pytanie do forumowiczów, kupował ktoś coś u nich, słyszał jakieś opinie? Cena za boczek 80 zł więc bardzo tanio, pewnie tak czy siak kupię, ale może ktoś bardzo odradza? Jak u nich jest z jakością wykonania?
PLASTBIKE
- sztylu
- stary Seveniarz
- Motocykl: HONDA CB 750 1992 r.
- Kontakt:
Re: PLASTBIKE
OK zakupiłem to teraz poczekam nieco ponad tydzień na realizację i sam wam powiem jak jest jakość tego boczku 
Jeszcze nie jedną paranoję przyjdzie nam przeżyć i robić swoje!
- sztylu
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Boczek przeszedł - niestety trudno o nim powiedzieć coś dobrego
, wykonany niezadokładnie - nie za bardzo mi się podoba, ale jak się nie ma co się lubi... w każdym razie raczej nie polecam, lepiej szukać oryginału... choć oczywiście ujdzie i da się go założyć.

- Qba_tuSzyN
- Junior
- Motocykl: Honda cb 750 RC42 1996
Jak z malowaniem tego, i czy mocowanie jak w oryginale czy kombinowane??
- sztylu
- stary Seveniarz
- Kontakt:
Nic nie jest w oryginale, bo to jest zamiennik. Z malowaniem nie będzie kłopotu bo to laminat - włókno szklane i żywicę maluje się bezproblemowo. Wszystkie uchwyty są, a ten górny jest metalowy (z aluminium). Myślę, że nie dlatego, że nie można tego zrobić z laminatu, ale dlatego, że to najbardziej newralgiczny punkt tego boczku, często się odłamujący. Przed lakierowaniem trzeba w paru miejscach przyszpachlować i przyszlifować (ale wg mnie odrobine) - to tyle!