Ostatnio rozmawiałem z kumplem który ma sevenkę i powiedział mi że robił płukanie silnika preparatem MOTUL Engine clean. Podobno pomogło mu wyciszyć hydraulikę, która dawała mu "dzwiękowe" znaki

Pozdro

Jak zlewasz? Zakręcasz kranik i palisz tak długo aż zgaśnie, czy jakoś inaczej?Jedyne co robię to zawsze przed długim postojem, zlewam z gaźników paliwo. za pierwszym razem oczywiście dłużej kręci ale odpala zawsze
ZF
Tu mnie zaskoczyłeś - ktoś poza tobą jeszcze to robi?zakręcam kranik, słomkę od piwa lekko podciętą na końcuwkładam w rurkę spustową przy każdym gaźniku i odkręcam śrubeczkę. Tak ze wszystkimi czterema.
ZF
kurcze może by tak filtr paliwa założyć?No tak jak napisał Łopuch. Z tym, że ja zawsze spuszczam paliwo jeśli wiem, że stoję dłużej niż miesiąc czyli na zimę zawsze. Wypalanie nic nie da. Trochę benzyny oraz syf zostanie zawsze. No i w trakcie sezonu tez od czasu do czasu warto spuścić paliwo, aby ten syf z gaźników zleciał. Najlepiej spuszczaj paliwo do słoiczka a zobaczysz jaki syfek tam może się zebrać. Cała ta operacja trwa może ze dwie minuty dla wszystkich gaźników. Ze względu na dobro świec, ja nie odpalam w okresie zimowym. Ale różne są szkoły, poza tym nie wiadomo czy Łopuch pisał powyższe nie "będąc we mgle".....![]()
![]()
ZF
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości