NEUTRAL się cały czas świeci...

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
Piotrek82
mlody Seveniarz
mlody Seveniarz
Motocykl: FZS 600

NEUTRAL się cały czas świeci...

Postautor: Piotrek82 » 10 lip 2009, 10:37

Dziwne rzeczy się ostatnio dzieją z moją sevenką :co:
Generalnie miałem problem z ciężko chodzącymi biegami(jak w smole), ale wczoraj po postoju na stacji benzynowej nagle biegi zaczeły wchodzić jak marzenie-tak jak powinno być. Jednak jednocześnie zaczeła się palić lampka NEUTRAL niezależnie od włączonego biegu. Pewnie gdzieś jest czujnik od tej kontrolki??? Dziwne to jakieś :shock:

Pozdro!

Awatar użytkownika
KLOSZ
Mr. Kamizelka
Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
Kontakt:

Re: NEUTRAL się cały czas świeci...

Postautor: KLOSZ » 10 lip 2009, 10:42

Poszperaj w archiwum, byl gdzies watek o czujniku neutrala w sevenkach. Obstawiam, ze sie skonczyl i tyle.
O ile mnie pamiec nie myli czujnik luzu ukryty jest pod pokrywa zebatki od lancucha.
Zdrowko
KLOSZ
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™
"To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS :)

Piotrek82
mlody Seveniarz
mlody Seveniarz

Postautor: Piotrek82 » 11 lip 2009, 10:10

Szukałem i nie widze nic na ten temat niestety.

Piotrek82
mlody Seveniarz
mlody Seveniarz

Postautor: Piotrek82 » 24 lip 2009, 13:07

No i się wyjaśniło :jupi:
Wszystkiemu winien był czujnik zmiany biegów, który znajduje się przy dźwigni zmiany biegów (pod pokrywą łańcucha). Najpierw wszystko tak się zapiekło,że biegi wchodziły jak w smole, aż w końcu kawałek czujnika się urwał-biegi zaczęły wchodzić ok, ale lampka neutral cały czas świeciła. Z braku czasu oraz sporej marży przy kupowaniu orginału w hondzie zdecydowałem się na operacje przeszczepu w sprawdzonym serwisie na Bakalarskiej 22. Koszt: orginalny hondowski czujnik 270 zł + 30 zł robocizna. Wiem wiem.....trochę ten czujnik drogi, ale raz, że będzie nowy a dwa nie mogłem nigdzie dostać używki :?

Wróć do „Mechanika”