stożki do SF

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
zimny
Junior
Junior
Motocykl: CB 750 Cafe racer

stożki do SF

Postautor: zimny » 18 gru 2008, 09:50

Witam wszystkich !
Mam pytanko może sie ktos oriętuję,jak wygląda montaż filtrów stożkowych .Czy trzeba do tej operacji dołozyć inne dysze w gaznik ?Czy wystarczy tylko synchronizacja. :moto:

Awatar użytkownika
Wojtek_K
komandor
Motocykl: pierwsza była Sevenka ...

Re: stożki do SF

Postautor: Wojtek_K » 18 gru 2008, 15:47

a rozwiązałeś problem montażu filtra ?
Mówię i piszę po polsku (staram się).

Adam
Motocykl: Honda CB Seven-fifty

Postautor: Adam » 01 sty 2009, 02:58

Pytanie... co Ci da montaz samych stozkow (nie liczac efektu audio?) trzeba bz pomyslec o jakis dynojetach no i jak wcisnac cztery stozki w miejsce oryginalnej obudowy filtra. Czasem tuning ukladu dolotowego moze dac odwrotne efekty do zamierzonych...

zimny
Junior
Junior
Motocykl: CB 750 Cafe racer

Postautor: zimny » 05 sty 2009, 13:43

cały box będzie wyciągnięty,ponieważ przerabiam SF na cos innego .Rozmiar filtrów mozna dobrać tak aby weszły wszystkie.Martwi mnie tylko czy będzie działało wszystko bez ingerencji w gażniki.

Awatar użytkownika
NIUTON
Junior
Junior
Motocykl: Sevenfifty '1992

Postautor: NIUTON » 11 sty 2009, 08:53

Mam doświadczenie z cbr1000f. Poległem za którymś tam razem. Powstały problemy z obr.jałowymi i oddawaniem mocy. Stożki zostały zamocowane na każdy gaźnik i moto nie dawał mocy, tylko kaszlał jak stary zimny POLONEZ CARO, nie miał "ognia" dopiero przy wspomaganiu ze ssania coś tam było lepiej, ale i tak słabo.
Potrzebne są dynojety i stożki z parametrami do SF. Może SF będzie lepiej reagowała przy stożkach, ale z pewnością czekają niespodzianki. Uważam, że lepiej kupić orginalnie K&N'a o Jety /są w katalogach /. Z drugiej strony jak się zmienia po stronie zasilania to trzeba coś zrobić z wydechem - to tylko moja dygresja, bo taka wg mnie jest prawidłowość. Jak więcej papu, to i większa ......

Wróć do „Mechanika”