Jak zmywać wazelinę
- Stefan
- Seveniarz
- Motocykl: Honda cb 750 F 2 Seven Fifty
Jak zmywać wazelinę
Witam wszystkich. Mam pytanko ( co prawda w trochę "śliskim" temacie)- jakim środkiem zmywa się wazelinę - rozpyloną w sprayu- z części chromowanych . Szukałem w necie ale bez rezultatu. Czy tym samym środkiem można zmywać ją z powierzchni lakierowanych ? Hej..
- lesor
- (ex SF)
- Motocykl: [ex] SF94 + SF93
- Stefan
- Seveniarz
- Stefan
- Seveniarz
- iceq
- stary Seveniarz
- Motocykl: CB1300 VFR1200F k1200gt JUNAK
- Kontakt:
A fujjjjjj. Techniczną chcesz zlizywać? A nawet ta co trzeba tez jest paskudna w smaku. Hehehehehehhe, aczkolwiek czasem potrzebna.Wazeliny się nie zmywa![]()
Można co najwyżej zlizać
Pozdro
tylko mięczaki jedzą miód, twardziele żują pszczoły ....
http://www.bikepics.com/members/iceq/
http://www.bikepics.com/members/iceq/
- Stefan
- Seveniarz
Ad rem ! Po kilku telefonach ustaliłem, że producent tej -" słynnej" - już wazeliny- MOTIP, zaleca odtłuszczacz stosowany np. do systemów hamulcowych lun wielofunkcyjny środek czyszczący ich marki (np. na Allegro 500 ml za 14 złociszów). Nie byli jednak przekonujacy w argumentacji, natomiast kilkakrotnie potwierdziła sie informacja, że najlepsza jest jednak benzyna ekstrakcyjna do zmywania wazeliny- i przy tym obstaję- do wykorzystania dla wszyskich, którzy swój sprzęcik zakonserwowali na zimę wazelinką. Przy okazji- ponieważ dzisiaj już sypie śnieg- Wasze poczucie humoru- jest jak balsam na mą duszę....
- Stefan
- Seveniarz
Jak dwie krótkie, to wytrzymasz. Dawno temu, jadąc z Białegostoku w sypiącym śniegu, wytrzymałem 100 km ale potem nie mogłem zejść z motorka (z Suchej Elki). Gdyby nie Baba Jaga w otaczającej mnie jakiejś puszczy- ani chybi uświerkł bym na amen. Do dziś pamiętam jakiś napar, którym mnie uraczyła i pajdę ze smalcem. Uroki młodości...