opony do Seveny
-
- Junior
- Motocykl: będzie CB 750
Re: opony do Seveny
Koledzy mam pytanko dotyczące opony michelin PR2
jesienią zeszłego roku kupiłem Sevenkę na takich kapciach, kapcie nie są jakoś przesadnie zużyte, ale w tym tygodniu po pierwszych wiosennych kilometrach zauważyłem na przedniej oponie, jakby linię łączenia gum. linia przebiega przez cały obwód opony, około 1 cm w lewo patrząc zgodnie z kierunkiem toczenia. jest wyraźnie wyczuwalna pod palcami.
Pytanie czy jest to jakieś uszkodzenie opony, i mam wymieniać czy "ten typ tak ma"??
jesienią zeszłego roku kupiłem Sevenkę na takich kapciach, kapcie nie są jakoś przesadnie zużyte, ale w tym tygodniu po pierwszych wiosennych kilometrach zauważyłem na przedniej oponie, jakby linię łączenia gum. linia przebiega przez cały obwód opony, około 1 cm w lewo patrząc zgodnie z kierunkiem toczenia. jest wyraźnie wyczuwalna pod palcami.
Pytanie czy jest to jakieś uszkodzenie opony, i mam wymieniać czy "ten typ tak ma"??
- CHUDY
- stary Seveniarz
- Motocykl: HONDA Seven Fifty
Ten typ tak nie ma. Ganiałem na Michałach PR1 z 11 roku i nie było widać zadnego łączenia gumy. Można prosić o foto?
-
- Junior
- Motocykl: cb 750
Hej,ja zakladalem teraz nówke pr2 na przod i nie ma żadnego lączenia
- Hyde
- stary Seveniarz
- Motocykl: Honda Seven Fifty (2001)
Ja mam na działce stare PR2 ni c nie widziałem takiego.
-
- Junior
Jak tylko wrócę d domu to wrzucę fotki. Juz nawet sprawdzałem zdjecia z zakupu moto to tam też nic nie bylo opona byla gladka ( Oczywiście poza bieżnikiem)
Ale raczej szykuje się
na zakup nowej opony
Ale raczej szykuje się
na zakup nowej opony
- Mariusz
- Dziadek Druid
- Motocykl: CBF 1000
Przede wszystkim sprawdź ciśnienie w oponach 

-
- Junior
Update. z tylu jest PR2 a z przodu PR. Wiec podejrzewam po prostu starość
,
Fotki pod linkiem
https://goo.gl/photos/UeiCTuaNZuFREbHB8

Fotki pod linkiem
https://goo.gl/photos/UeiCTuaNZuFREbHB8
- Skrytobojca
- Beniamin
- Motocykl: Seven-Fifty 96r
Wygląda jakby przyjechała po czymś w miarę ostrym bo raczej opony tak się nie produkuje, żeby takie połączenia były widoczne.
-
- Junior
Nie kojarzę po czym mógłbym przejechac, a linia jet na całym obwodzie, w zasadzie idealnie równo, wiec coś po czym bym przejechal musiało by być dosyc długieWygląda jakby przyjechała po czymś w miarę ostrym bo raczej opony tak się nie produkuje, żeby takie połączenia były widoczne.
- markali
- Senior
- Motocykl: seven-fifty
Dokładnie to samo pomyślałem.Wygląda jakby przyjechała po czymś w miarę ostrym bo raczej opony tak się nie produkuje, żeby takie połączenia były widoczne.
Wraz z nawijaniem kilometrów linia będzie zanikać.
Szukam sevenki!
-
- Junior
To narazie ostrożnie i bede obserwowacDokładnie to samo pomyślałem.Wygląda jakby przyjechała po czymś w miarę ostrym bo raczej opony tak się nie produkuje, żeby takie połączenia były widoczne.
Wraz z nawijaniem kilometrów linia będzie zanikać.
- szamanek5
- stary Seveniarz
- Motocykl: RC42 96`
Żeby to osnowa opony była uszkodzona to można się przejmować... ale nie czymś takim 

Urodziłem się po to by jeździć na moto ! 

- krzysiek_m
- stary Seveniarz
- Motocykl: XRV750 / CRF 1000
A nie obróciłeś koła przypadkiem na piachu czy szutrze, albo nie paliłeś gumy? To standardowy ślad od jakiegoś kamyczka gdzie tylne koło obaraca się w miejscu. Zniknie po jakimś czasie, niczym się nie przejmuj.
-
- Junior
Przednią to raczej ciężko palić, ale w sumie to ja poczatkujacy jestem wiec moge jescze nie wiedziec jakA nie obróciłeś koła przypadkiem na piachu czy szutrze, albo nie paliłeś gumy? To standardowy ślad od jakiegoś kamyczka gdzie tylne koło obaraca się w miejscu. Zniknie po jakimś czasie, niczym się nie przejmuj.

-
- mlody Seveniarz
- Motocykl: Znów Honda cb 750
Odwracasz moto tyłem do przodu i tam gdzie przód masz tył.

- ziomoslaw
- Junior
- Motocykl: Honda CB Seven Fifty
Jak odpalisz moto na popych do tyłu to łapiesz "lewe" obroty i wtedy kręci się przednie kołoPrzednią to raczej ciężko palić, ale w sumie to ja poczatkujacy jestem wiec moge jescze nie wiedziec jakA nie obróciłeś koła przypadkiem na piachu czy szutrze, albo nie paliłeś gumy? To standardowy ślad od jakiegoś kamyczka gdzie tylne koło obaraca się w miejscu. Zniknie po jakimś czasie, niczym się nie przejmuj.

-
- Junior
Uff a już myślałem ze trzeba łańcuch na lewa stronę wywracać.Jak odpalisz moto na popych do tyłu to łapiesz "lewe" obroty i wtedy kręci się przednie kołoPrzednią to raczej ciężko palić, ale w sumie to ja poczatkujacy jestem wiec moge jescze nie wiedziec jakA nie obróciłeś koła przypadkiem na piachu czy szutrze, albo nie paliłeś gumy? To standardowy ślad od jakiegoś kamyczka gdzie tylne koło obaraca się w miejscu. Zniknie po jakimś czasie, niczym się nie przejmuj.

- krzysiek_m
- stary Seveniarz
- Motocykl: XRV750 / CRF 1000
Goddamit. Jak przednia to sam jestem ciekaw co to może być
. Może masz jakiś hipernapęd 

- ziomoslaw
- Junior
a ja sobie takiego gumiaka sprawiłem

Jak mnie ulewa dopadnie to zobaczymy ile jest wart.
Edit by KLOSZ: I tak się kończy wstawianie fotek przez serwisy zewnętrzne zamiast dodawania jako załącznik do posta...

Jak mnie ulewa dopadnie to zobaczymy ile jest wart.
Edit by KLOSZ: I tak się kończy wstawianie fotek przez serwisy zewnętrzne zamiast dodawania jako załącznik do posta...
- Hyde
- stary Seveniarz
- Motocykl: Honda Seven Fifty (2001)
Podobno tez są dobre, czytałem o nich ostatnio.
-
- Motocykl: Honda CB 750 1992
Witam. Czy ten rozmiar na tył można bez problemu założyć do seven fifty 160/60 ZR17 ?
-
- Junior
- Motocykl: Honda CB 750
Cześć wszystkim!
Czy ma ktoś moze u siebie albo słyszał jak sprawuja się Micheliny Road 5? To nowość jakas ponoć, a sezon dopiero się zaczyna, wiec wiele na temat nie znalazłem. Producent cuda opowiada, że ta opona to prawie magiczna jest i po 3000mil hamuje jak nowa Pilot Road 4. Jestem akurat na kupnie, róznica w cenie jest rzędu 100zł za komplet i tak rozmyslam...
Czy ma ktoś moze u siebie albo słyszał jak sprawuja się Micheliny Road 5? To nowość jakas ponoć, a sezon dopiero się zaczyna, wiec wiele na temat nie znalazłem. Producent cuda opowiada, że ta opona to prawie magiczna jest i po 3000mil hamuje jak nowa Pilot Road 4. Jestem akurat na kupnie, róznica w cenie jest rzędu 100zł za komplet i tak rozmyslam...
- Hondafan
- stary Seveniarz
- Motocykl: CB 750 SF
ja to się zatrzymałem na PR 2, uważam je za najlepsze i koniec haha, pozostałe uważam za przerost formy nad treścią, przynajmniej do jazdy którą ja preferuję, dlatego dopóki PR 2 będą do kupienia to takowe będę sobie sprawiał...nie widzę najmniejszego sensu wydawać kilku stówek więcej za 4 czy 5 jeśli na 2 czułem się rewelacyjnie
Klasyczny TS i 

- ziomoslaw
- Junior
forum nie chce przyjmować dużych zdjęć albo ja nie wiem jak je do tego zmusićEdit by KLOSZ: I tak się kończy wstawianie fotek przez serwisy zewnętrzne zamiast dodawania jako załącznik do posta...
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Wchodzisz w pełny edytor odpowiedzi, klikasz pod polem do wpisywania tekstu zakładkę " załączniki" i dodajesz plik. Tu np wrzuciłem zdjęcie 1600x1200 pixeli, wiecej z pewnoscia nie potrzeba na forum. A jak masz zjdeice prosto z cyfrowki z duza matryca, to musisz je po prostu troche zmnieszyc przed wyslaniem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS