Cześć Wszystkim!
Motor wrócił od mechanika i niestety pojawiły się stuki na nierównościach. Wrażenie takie jakby to przednie zaciski, ale gdy nimi ruszam to luz jest mały. Szukając (niestety) zauważyłem, że jarzmo z tyłu na duży luz- hamulec z tyłu nie był robiony, ale zmieniano opony więc dla rzeczy było to rozbierane.
Czy w waszych seven fifty jarzmo ma luz względem prowadnicy z tyłu?
Dzięki!
Luźne jarzmo hamulca tylnego
-
- Motocykl: CB 750
- szamanek5
- stary Seveniarz
- Motocykl: RC42 96`
Re: Luźne jarzmo hamulca tylnego
Jeżeli te stuki dobiegają z przednich zacisków to na 95% jest to wina sprężyn dociskających klocki hamulcowe - takie nieszczęsne blaszki, a raczej ich brak, odkształcenie lub zły montaż.
Tylne jarzmo jest dociskane przez skrecenie osi koła więc może sprawdz czy jest odpowiednio mocno dokręcona...
Tylne jarzmo jest dociskane przez skrecenie osi koła więc może sprawdz czy jest odpowiednio mocno dokręcona...
Urodziłem się po to by jeździć na moto ! 

-
- Motocykl: CB 750
Re: Luźne jarzmo hamulca tylnego
Dzięki za odpowiedź, sprawdzę blaszki z przodu i skręcenie śrub.
Prosiłbym jednak o doprecyzowanie, czy w Waszych CB na postoju można swobodnie poruszać jarzmem (przód-tył) łapiąc za zacisk tylni. U mnie można i powoduje to stuk jarzma o trzpień tylnego wózka/widelca.
Z góry dziękuję!
Prosiłbym jednak o doprecyzowanie, czy w Waszych CB na postoju można swobodnie poruszać jarzmem (przód-tył) łapiąc za zacisk tylni. U mnie można i powoduje to stuk jarzma o trzpień tylnego wózka/widelca.
Z góry dziękuję!