Dzisiaj rano wyprowadziłem motor z garażu i odpaliłem aby się rozgrzał. Zobaczyłem że z gaźnika leci paliwo ciurkiem
Lejący gaźnik
- brakus
- Jeździec wierzchem
- Motocykl: Honda VFR 800 FI
Lejący gaźnik
Pierwszy problem z sevenką.
Dzisiaj rano wyprowadziłem motor z garażu i odpaliłem aby się rozgrzał. Zobaczyłem że z gaźnika leci paliwo ciurkiem
. Wczoraj zrobiłem 280km bez problemów. Wystraszony zgasiłem silnik
i odpaliłem (z trudem) jeszcze raz. Po oględzinach benzyna wyciekała z takiej rurki (przelew). Kiedy to tak się przyglądałem wyciek zniknął ale jest teraz problem z odpalaniem motoru i czasami chodzi jak traktor. Miał ktoś z szanownych forumowiczów podobne zdarzenie? Proszę o poradę. 
-
piotreek
- stary Seveniarz
Re: Lejący gaźnik
Ja miałem. Rok temu jak z Częstochowy wracałem. Ciekło z przelewu silnik nie palił na jeden gar na niskich obrotach. Jechałem z kuzynem, więc jak go odwoziłem, to u niego zdjąłem bak i odkręciłem pokrywki gaźników, nic tam nie zauważyłem, nadal leciało po poskładaniu. Dojechałem do domu - 20 km od miejsca zamieszkania kuzyna i przestało i do tej pory spokój. Proponuję pośmigać i dać maszynie w palnik, może jakiś syf się nazbierał.
- brakus
- Jeździec wierzchem
-
Wojtas
- Nekromanta
- Motocykl: YAMAHA XV 1700 ROAD STAR
Po prostu 1 gar jest notorycznie zalewany paliwem. Prawdopodobnie nie trzyma zaworek iglicowy (nowy tani jest nawet w servisie HONDY), lub tenze zaworek sie zawiesil, bez rozebrania pokrywy komory plywakowej sie nie obejdzie.Już go katowałem i nic, dalej ciężko odpala i dziwnie pracuje.
"Najgorszy jest zawsze koniec miesiąca, najbardziej ostatnie trzydzieści dni"
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
- lesor
- (ex SF)
- Motocykl: [ex] SF94 + SF93
Wszyscy tu wiedzą, że nie byłbym sobą, gdybym przepuścił taką okazję i nie napisał czegoś w stylu "zmień na wtrysk, z tym nie ma problemu"
Wojtek Ci napisał a doraźnie możesz popukać drewienkiem (żeby nie rozbić) w ów gaźnik.
Wojtek Ci napisał a doraźnie możesz popukać drewienkiem (żeby nie rozbić) w ów gaźnik.
Każde pokolenie ma własny czas
Każde pokolenie chce zmienić świat
Każde pokolenie odejdzie w cień
A nasze - nie
Każde pokolenie chce zmienić świat
Każde pokolenie odejdzie w cień
A nasze - nie
- brakus
- Jeździec wierzchem
Sprawa zamknięta
Oddałem moto do mechanika- wystarczyło czyszczenie gaźników 
Ponowne pytanie czy za samo czyszczenie 160zł to norma czy ździerstwo?
Ponowne pytanie czy za samo czyszczenie 160zł to norma czy ździerstwo?
- Cycu
- Senior

- Motocykl: Seven Fifty
Troche duzo. Ja za synchro + czyszczenie biore kolo 200zl
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Podobna sytuacje napotkalismy pewnego razu w sevence Rosso-nero. Od reki pomogla operacja spuszczenia paliwa z komor gaznikow, opukanie ich raczka wkretaka i ponowne zalanie. Po prostu zawiesil sie jeden z zaworkow. Opisana powyzej operacja spowodowala odwieszenie sie wspomnianego.
Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
- KoGuT
- Junior

- Motocykl: HONDA CB 1100 SF X11
Mam mały problem,a mianowicie zauważyłem ,że zaczęły mi się pocić gaźniki.Z tego co widzę to przepuszcza komora pływakowa,chyba uszczelki poleciały.A najgorsze że dopiero co robiłem synchro.Znając życie,będe musiał zaiwestowac w nowe,no i bez wyciągania gaźników się nie obejdzie.Czy po takim zabiegu potrzebna będzie regulacja ?Zastanawiam sie czy oblatam sezon na tym ,bo jak narazie tylko sie poci no i troszku smorodu z wahy.