Muszę kupić lusterka do SF, jaki jest rozmiar gwintu?
Proszę o szybką odpowiedz, bo w sobotę jadę na motobajzel i bym już kupił
ADI
Jaki gwint przy lusterkach?
-
- stary Seveniarz
-
- mlody Seveniarz
- Kontakt:
-
- Nekromanta
- Motocykl: YAMAHA XV 1700 ROAD STAR
M8 to z pewnością nie, lusterka mają gwint M10x1,25, przy czym na prawym jest gwint lewo zwojny, a na lewym prawo zwojny. UWAGA! gwint w osprzęcie kierownicy po obu stronach ma gwint M1-x1,25 z obu stron prawo zwojny.
"Najgorszy jest zawsze koniec miesiąca, najbardziej ostatnie trzydzieści dni"
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
-
- mlody Seveniarz
- Kontakt:
bylem pewny ze M8 z tym lewo zwojnym i prawo zwojnym to mysle, ze jest to oczywisteM8 to z pewnością nie, lusterka mają gwint M10x1,25, przy czym na prawym jest gwint lewo zwojny, a na lewym prawo zwojny. UWAGA! gwint w osprzęcie kierownicy po obu stronach ma gwint M1-x1,25 z obu stron prawo zwojny.

Failure is not an option...
ex Red Onion 00' ...V-strom DL1000, CBF1000, Xtourer 1200
,,,, Junak 57', WSK 125 74', Rebel 125 98'
ex Red Onion 00' ...V-strom DL1000, CBF1000, Xtourer 1200

-
- stary Seveniarz
- Trollski
- stary Seveniarz
- Motocykl: Locha
Re:
no wlasnie mam lusterka z XJRy , maja dluzsze palaki i wiecej widac, wykrecilem lusterka z hondy, i niestety oba lustrrka z yamahy wchodza na prawa strone, a zadne na lewa strone.Nie oczywiste, jeden z producentów japońskich motocykli, chyba Yamaha, ma 2 gwinty takie same.bylem pewny ze M8 z tym lewo zwojnym i prawo zwojnym to mysle, ze jest to oczywiste
ADI
wiem ze pare osob ma lusterka z XJRy, co zrobiliscie? przegwintowanie ?
- lopuch
- stary Seveniarz
- Motocykl: black
Re: Re:
Miałem podobny problemno wlasnie mam lusterka z XJRy , maja dluzsze palaki i wiecej widac, wykrecilem lusterka z hondy, i niestety oba lustrrka z yamahy wchodza na prawa strone, a zadne na lewa strone.Nie oczywiste, jeden z producentów japońskich motocykli, chyba Yamaha, ma 2 gwinty takie same.bylem pewny ze M8 z tym lewo zwojnym i prawo zwojnym to mysle, ze jest to oczywiste
ADI
wiem ze pare osob ma lusterka z XJRy, co zrobiliscie? przegwintowanie ?

Opcja A - W louisie albo w moto-akcesoriach mozesz zamówić przejściówke na taki gwint jak sobie wymarzysz- czekanie 4 tyg było mi za długo, ale w lutym czemu nie, może dają lepsze terminy niż w lipcu

Opcja B - Poszedłem do gościa z narzędziowni u mnie w firmie pokazałem zdj z kat louisa i lusterko pomacał pomierzył i za 2 dni zrobił mi takie cudo

Lusterka są ok 1,5cm wyżej niż normalnie - wcale mi to nie przeszkadza,wręcz przeciwnie

Wada - są w kolorze "stalowym" musze je pomalować

hint - nr kat louisa 10028817

Pozdr
Łopuch
Amici fures témporum
Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne
Łopuch
Amici fures témporum

- Trollski
- stary Seveniarz
Re: Jaki gwint przy lusterkach?
a czy Twoj macher zrobil by mi cos takiego ? oczywiscie zaplace, mi trudno bedzie to wytlumaczyc a Ty juz jestes zaprawiony na tym froncie
lusterka wyzej 1,5 cm i do tego z XJRy to bylo by moje lekarstwo na brak widocznosci 

- lopuch
- stary Seveniarz
- Motocykl: black
Widzisz tu jest mały problem bo gościu nie chciał nic za to, ani kasy ani flachy (opr dostałem jak podjchałem ) i nie chce go "nadwyrężać".
-jest miłośnikiem starych samochodów i często sam sobie dorabia do nich części i powiedział że rozumie mój "ból"
Hmm myśle że każdy ślusarz zrobi coś takiego
- pręt gwinotwany tnie dól gwintuje tak jak stare lusterka od seveny, u góry wierci i gwintuje jak lusterka od Xjr'y każdy ślusarz załapie.
A jak nie to na moto-akcesoriach jest to dostępne w koncu niby to przedstawiciel Louisa na polske.
-jest miłośnikiem starych samochodów i często sam sobie dorabia do nich części i powiedział że rozumie mój "ból"
Hmm myśle że każdy ślusarz zrobi coś takiego
- pręt gwinotwany tnie dól gwintuje tak jak stare lusterka od seveny, u góry wierci i gwintuje jak lusterka od Xjr'y każdy ślusarz załapie.
A jak nie to na moto-akcesoriach jest to dostępne w koncu niby to przedstawiciel Louisa na polske.
Pozdr
Łopuch
Amici fures témporum
Łopuch
Amici fures témporum

- mol
- Senior
- Motocykl: RC42
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item559857219_sru ... wy_10.html tu mają rozne kombinacje 8/10 , prawo/lewo i do tego podnosi do gory lustro
pozdro

pozdro
- Trollski
- stary Seveniarz
- Trollski
- stary Seveniarz
moze mi ktos dokladnie napisac co kupic ?
od nich http://www.allegro.pl/item559857219_sru ... wy_10.html
nie wiem jakie lusterka ma sevenka , jakie yamaha, byly juz na to tutaj odpowiedzi ale sa dwie i nie wiem ktora dobra a gwint tylko jeden
od nich http://www.allegro.pl/item559857219_sru ... wy_10.html
nie wiem jakie lusterka ma sevenka , jakie yamaha, byly juz na to tutaj odpowiedzi ale sa dwie i nie wiem ktora dobra a gwint tylko jeden

- son_of_freedom
- Junior
- Motocykl: Honda Seven-Fifty '98, SHL M11
co do gwintu to daje sobie uciąć.. (tu wstawić), że w obu prętach na lusterkach jest gwint prawy M10. a szła takie jak w xjr można spokojnie dostać na alledrogo z dwoma prawymi gwintami.
Full Speed Ahead!
-
- Junior
- Motocykl: Honda cb750 1993
witam, mam właśnie kupić lusterka
to że gwin ma być m1o to wiem
ale czy w obu lusterkach ma być gwin prawy ?
bo opisy aukcji są albi lusterka L P
albo para lusterka gwint prawy , lub tera para gwin lewy i prawy , bo nie bardzo rozumiem.
to że gwin ma być m1o to wiem
ale czy w obu lusterkach ma być gwin prawy ?
bo opisy aukcji są albi lusterka L P
albo para lusterka gwint prawy , lub tera para gwin lewy i prawy , bo nie bardzo rozumiem.