Szukałem już takiego wątku na forum, ale nie znalazłem.
Czy swoje tablice macie zamocowane tylko na dwóch metalowych śrubach? Ja angielskie miałem na trzech plastikowych i nie bardzo mam ochotę na wiercenie kolejnych otworów w błotniku.
mocowanie polskich tablic
- zahar
- Junior
- Motocykl: Honda CB 750
- Stefan
- Seveniarz
- Motocykl: Honda cb 750 F 2 Seven Fifty
Re: mocowanie polskich tablic
Ja zrobiłem tak, że tablicę najpierw zamontowałem w uchwycie z jakiejś aluminiowej blachy, lekko zagiętej wokół ramki a potem tą blachę przykręciłem w odpowiednich miejscach otworów błotnika i w ten sposób uniknąłem wiercenia nowych dziur.
-
- Junior
- Motocykl: cb750
Witam,
a nie lepiej kupić oryginalną ramkę na tablice i po problemie tam jest tyle otworów że napewno jakieś dopasujemy. No i ładnie wygląda bo tablica nie jest podziurawiona, a jak ktos chce ukraść tablice to i ukradnie razem z błotnikiem albo z motorem:))
Pozdrawiam
a nie lepiej kupić oryginalną ramkę na tablice i po problemie tam jest tyle otworów że napewno jakieś dopasujemy. No i ładnie wygląda bo tablica nie jest podziurawiona, a jak ktos chce ukraść tablice to i ukradnie razem z błotnikiem albo z motorem:))
Pozdrawiam
- pektosol
- Beniamin
- Motocykl: CB SevenFifty '95
- Kontakt:
Ja zamocowałem na dwóch śrubach, nakrętki zabezpieczyłem locktitem.
Wykorzystałem dziury po poprzednich tablicach.
Jeśli nie chcesz wiercic dziur wykorzystaj te co masz, przecież nie muszą byc dokładnie na środku.
A co do ramek - wyleczyłem się po pierwszej stracie tablicy, a wyglądały naprawde solidnie.
Wykorzystałem dziury po poprzednich tablicach.
Jeśli nie chcesz wiercic dziur wykorzystaj te co masz, przecież nie muszą byc dokładnie na środku.
A co do ramek - wyleczyłem się po pierwszej stracie tablicy, a wyglądały naprawde solidnie.
Mądrość przychodzi z wiekiem,
czasem jest to wieko od trumny.
czasem jest to wieko od trumny.
-
- stary Seveniarz
Ja mam na chamówę dwie śruby, chyba dziesiątki
Poprzednik miał chyba ramkę, bo dziur nie było żadnych.

- zahar
- Junior
- Motocykl: Honda CB 750
dzięki za rady, ostatecznie dałem jednak wkręty, do zamiany ewentualnie w przyszłości na śruby. Nie dało się wykorzystać starych otworów pod śruby bo tablica byłaby za wysoko(poprzednia była mocowana w 3 punktach, z czego 2 wyżej). Na ramkę nie miałem czasu, ochoty chyba zresztą też nie, a muszę mieć już moto gotowe na sobotę, bo jest szkolenie z techniki jazdy w Lublinie.