Tarcza hamulcowa na tył ...cb 750 seven fifty...

Serwisówki, mechanika, technika, akcesoria - czyli wszystko związane z sevenką w warsztacie
Awatar użytkownika
krzychu_1981
Junior
Junior
Motocykl: Honda CB750 Seven Fifty '92

Tarcza hamulcowa na tył ...cb 750 seven fifty...

Postautor: krzychu_1981 » 30 sie 2009, 16:28

Witam!

Otóż mam problem taki : tylna tarcza mojej sevenki już dawno nie pamięta kiedy miała te graniczne 4mm, a na klockach to tyle okładziny zostało ze że...jak to mówią " warszawe by przez nią było widać". I teraz jak mi radzicie Koledzy:

1) Czy kupić jakieś klocki i do końca sezonu jeszcze tą tarcze wykończyć i na nowy sezon kupić tarcze. Czy taka cienka tarcza nie bedzie paliła klocków przy hamowaniu?

2) Czy od razu kupić tarcze i klocki jeszcze w tym sezonie, a jak już to może macie dane na temat jaką tarcze kupić, ja szukałem po necie ale znalazłem tylko tarcze Lucasa za ok 470 zł [ http://www.czesci-motocyklowe.pl/?mode=shop&branch=60 ] :shock:

Dzięki
Gdy do motoru tuli się ludź.... to do motoru ludź musi coś czuć.....

jojo1234
Junior
Junior
Motocykl: cb750

Re: Tarcza hamulcowa na tył ...cb 750 seven fifty...

Postautor: jojo1234 » 30 sie 2009, 21:35

Witam,

jeżeli chodzi o zużycie tarczy to nie ma żartów ponieważ przy mocniejszym hamowaniu może ulec ona pęknięciu a to wiadomo czym może grozic. A co do zużywania się klocków to jeżeli tarcza nie ma żadnych poważnych rowków to nie będzie wpływać na ich zużycie.Ale trzeba pamiętać że gdy będziesz wymieniać tarcze to tylko razem z klockami ponieważ klocki dopasowują sie do tarczy a nie odwrotnie.

Pozdrawiam (a co do ceny tarczy to nawet dobra tym bardziej że to Lucasa a oni znają się na tym co robią)

piotreek
stary Seveniarz

Re: Tarcza hamulcowa na tył ...cb 750 seven fifty...

Postautor: piotreek » 30 sie 2009, 21:58

To chyba strasznie dużo hamujesz tyłem, skoro tarcza wyzionęła praktycznie ducha.

Wróć do „Mechanika”