Problem z tłumikiem
-
- Motocykl: honda cb750
Problem z tłumikiem
Koledzy mam coś lużnego w lewym tłumiku roznitowałem te cztery nity z tyłu i wyjąłem tą część nadal coś chrobocze oglądałem ale reszta jest chyba nie rozbieralna co z tym zrobić? Proszę o rade Pozdrawiam
- vova
- stary Seveniarz
- Motocykl: Ex-CB750SF/Ex-FZ6-SAFazer
- Kontakt:
Re: Problem z tłumikiem
Kolega! :piwo: Moze to ma być tak!
Ale tak na serio to opisz jakoś tak dokładniej jaki masz tam luz?
A koledzy którzy na tym się znają i nie znają się (jak ja), na pewno coś tam wymyśla, jak rozwiązać ten problem lub przynajmniej podtrzymaj Cie na duchu jak ja!
:piwo: 

Zbieram na pampersy dla córeczek, przyjmuje we wszystkich walutach i każdą ilość pieniężną!
-
- Motocykl: honda cb750
Dzwoni jakby w środku coś się urwało chodzi mi czy ten tłumik jest jakoś rozbieralny czy trzeba go ciąć.
-
- Motocykl: "Ruda" SF
Mam, podobnie w jednym z wydechów na wyższych obrotach mam drżenie czegoś w środku, wziąłem się za rozbieranie końcowego tłumika, najpierw nity potem magnesem wybieraliśmy wszystkie opiłki wydmuchiwaliśmy go i nic, następnie postanowilismy zdjąć wydech i co i dupa jest w całości od kolektorów po końcowy wydech (2na lewo i 2 na prawo) wytrzepaliśmy wszystko co się dało, bo myśleliśmy ze może ktos coś tam wrzucił ale nic ;( męczarnia straszna z rozebraniem i założeniem żeby się wydechy poprawnie zeszły na środku) i efektów brak więc również czekam na porady, jak to naprawić, czy ktoś rozcinał ten wydech?
PZDR
PZDR
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Ech chlopaki popaki wygodnictwo z Was wychodzi. Nie poczytaja, nie poszukaja tylko od razu pytaja...
Poszperajcie troche w archiwum, bo temat byl juz omawiany kilkukrotnie.
Poszperajcie troche w archiwum, bo temat byl juz omawiany kilkukrotnie.
Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘

- Kazik
- Beniamin
- Motocykl: RC42 '99; ex RC17 '84
a blaszki-osłony chromowane sprawdziliście?
ewentualnie mocowania do ramy?
ewentualnie mocowania do ramy?
- dofo
- powsinoga
- Motocykl: SevenFifty '92
- Kontakt:
A ja bym jeszcze poprosil o stosowanie czasem kropek na koncu zadania, bo to niesamowicie ulatwia czytanie i zrozumienie autora 

-
- Junior
Kurcze!!! W tamtym roku na wiosnę rozbebeszyłem wydechy. Przejechałem przez cały sezon ok 3500km i pod koniec sezonu pojawiły się takie odgłosy w lewym tłumiku. Z dnia na dzień co raz głośniejsze. ( aż wstyd było na zlocie kończącym sezon.
tak głośno) Odgłosy są tylko przy zimnym silniku. Potem ustają i od czasu do czasu pojawi się ciche świergotanie. Mam wrażenie że coś porostu tam się naderwało i przy gorącej rurze się rozszerza i przestaje hałasować. Mam też zamiar rozebrać tłumiki. Ale jak piszecie, że nie ma efektu to mam obawy :/ A Sevenka z jednym wydechem wygląda fatalnie(te wahacze).

- Kazik
- Beniamin
eee tam, zależy co się komu podobaA Sevenka z jednym wydechem wygląda fatalnie(te wahacze).
ja na dniach będę dopasowywać 4w1, wstępnie przymierzane - nie ma tragedii- a mnie się nawet podoba (ale ja mam w planach różne

-
- Junior
To podeślij kilka fotek wskazówek i może pomysłów na zmianę cebulki. Ja szukałem w sieci i za wiele nie znalazłem.
Link do forum. Jest tam trochę inspiracji.
http://www.forum-auto.com/moto/section2 ... 66-630.htm
Ja nawet myślałem o zmianie wahacza na aluminiowy żeby wstawić szerszą oponkę, ale i wydeszki na tle takiego wahacza wyglądałyby inaczej.
Ciekawie wygląda ta czarniutka : alu wahacz, wysoko wyprowadzona rurka.
):)
Link do forum. Jest tam trochę inspiracji.
http://www.forum-auto.com/moto/section2 ... 66-630.htm
Ja nawet myślałem o zmianie wahacza na aluminiowy żeby wstawić szerszą oponkę, ale i wydeszki na tle takiego wahacza wyglądałyby inaczej.

Ciekawie wygląda ta czarniutka : alu wahacz, wysoko wyprowadzona rurka.

- Kazik
- Beniamin
hm.
na dzień dzisiejszy z modów wizualnych mam zaplanowane tłumik 4w1, owiewka FS (trafiła się od CB500 więc trochę trzeba ją będzie poprzerabiać), tylna lampa (niewystająca z obrysu) diodowa własnej konstrukcji i przednia bixenonowa (soczewka pod gładką szybą w reflektorze) również własnej konstrukcji.
Planuję jeszcze dorzucić błotnik tylny na wahacz (kupny, jeżeli nie będzie środków to coś się wykombinuje z gumy).
Poza tym mam jeszcze pewne dalsze pomysły, ale na razie nie ma co o tym gadać.
Technicznie również mam pewne plany z czego największym (jak i niestety najodleglejszym i najmniej realnym) byłoby wsadzenie jednostki napędowej od cbx 750f
. Jednak znalezienie takiego silnika w dobrym stanie jest niemal niemożliwością graniczącą z cudem - ja się jeszcze nie spotkałem.
Na razie garaż sobie czeka - koniec studiów, chroniczny brak czasu, 2 samochody czekające na (liczne
) naprawy i wymiany.
Aha, co do tych zdjęć w linku - średnio mi się to podoba - wysoko poprowadzone wydechy nie współgrają z linią motocykla, co akurat mi by przeszkadzało. No i wydechy mocno odstające na boki - koszmarek
.
na dzień dzisiejszy z modów wizualnych mam zaplanowane tłumik 4w1, owiewka FS (trafiła się od CB500 więc trochę trzeba ją będzie poprzerabiać), tylna lampa (niewystająca z obrysu) diodowa własnej konstrukcji i przednia bixenonowa (soczewka pod gładką szybą w reflektorze) również własnej konstrukcji.
Planuję jeszcze dorzucić błotnik tylny na wahacz (kupny, jeżeli nie będzie środków to coś się wykombinuje z gumy).
Poza tym mam jeszcze pewne dalsze pomysły, ale na razie nie ma co o tym gadać.
Technicznie również mam pewne plany z czego największym (jak i niestety najodleglejszym i najmniej realnym) byłoby wsadzenie jednostki napędowej od cbx 750f

Na razie garaż sobie czeka - koniec studiów, chroniczny brak czasu, 2 samochody czekające na (liczne

Aha, co do tych zdjęć w linku - średnio mi się to podoba - wysoko poprowadzone wydechy nie współgrają z linią motocykla, co akurat mi by przeszkadzało. No i wydechy mocno odstające na boki - koszmarek

- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Kontakt:
Rosso-nero szuka oryginalnego wydechu 2w2 do sevenki, a obecnie ma wlasnie 4w1, zagadaj z nim bo moze sie dogadacie i zamienicie ku radosci obu stron?na dzień dzisiejszy z modów wizualnych mam zaplanowane tłumik 4w1,
Zdrowko
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:

-
- stary Seveniarz
- Motocykl: CB 750
Radość będzie na pewno obopólna. Kaziu jeśli jesteś zainteresowany napisz na priva. Obecnie w swojej sevence mam tłumik 4 w 1 Yoshimury.Rosso-nero szuka oryginalnego wydechu 2w2 do sevenki, a obecnie ma wlasnie 4w1, zagadaj z nim bo moze sie dogadacie i zamienicie ku radosci obu stron?na dzień dzisiejszy z modów wizualnych mam zaplanowane tłumik 4w1,
Z tym, że nie gra tak cichutko jak oryginalne.

- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Kontakt:
Heh, jeszcze sie skonczy na tym, ze wydechy ex-mojej czarnulki wroca do Lodzi 
Dealujcie, dealujcie chopaki...
:piwo: 

Dealujcie, dealujcie chopaki...

Zdrowko
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:

- Kazik
- Beniamin
ja raczej zostawiam swoje oryginalne (przynajmniej narazie). W razie jak będę sprzedawał motocykl założę oryginalne bo mało komu podobają się przerabiane.
mam 4w1 lasera kompletny od cb750f który jeździł w conajmniej 2 cbx750f no i teraz trafi do mojej cb, tylko muszę go przerobić żeby mi pasował (skrócić żeby kończył się tak jak oryginalny (a nie przy końcu koła) i przybliżyć go do motocykla żeby nie odstawał. A później proszkowo w czarny mat bądź półmat
A jak to u Ciebie wygląda bo może jednak się skuszę
mam 4w1 lasera kompletny od cb750f który jeździł w conajmniej 2 cbx750f no i teraz trafi do mojej cb, tylko muszę go przerobić żeby mi pasował (skrócić żeby kończył się tak jak oryginalny (a nie przy końcu koła) i przybliżyć go do motocykla żeby nie odstawał. A później proszkowo w czarny mat bądź półmat
A jak to u Ciebie wygląda bo może jednak się skuszę
-
- stary Seveniarz
- Motocykl: CB 750
Zrobię jakieś foty i prześlę.
-
- Junior
Panowie, ja już ręce rozkładam. Nie ma na całym necie żadnej wzmianki na temat tych dolegliwości wydechów. Nowe rury do Cebulki kosztują ok 2000zł, inne nie wiele taniej
.Nie wyobrażam sobie 4 w 1 :/ Co robić? Może są jacyś magicy co potrafiliby to naprawić?