przełącznik prawy zespolony
-
- Motocykl: Honda CB750 2000r
przełącznik prawy zespolony
Witam, mam problem z przełącznikiem prawym zespolonym. Muszę go zdemontować i sprawdzić styki od przycisku rozruchowego (czasem nie łączy). Czy żeby zdemontować ten przełacznik muszę zdjąć linki gazu ? Nie chcę niczego uszkodzić a demontaż linek gazu wiąże się chyba z koniecznościa demontażu zbiornika i luzowaniu linek pod nim. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
- bogd74
- stary Seveniarz
- Motocykl: Honda CB 750 NH RC38 i SF RC42
Re: przełącznik prawy zespolony
Możesz tylko go rozkręcić i zdemontować całą elektryke "na motocyklu" obudowa dolna z linkami zostanie...luknij u mnie w temacie ( miałem problem ze światłami w Nighthawku- tam jest pokazany zdemontowany z motocykla przycisk )
viewtopic.php?f=1&t=4051&p=71283#p71283
viewtopic.php?f=1&t=4051&p=71283#p71283
-
dzięki ale Ty demontowałeś lewy przełączniik - a mi chodzi o prawy . są chyba trochę inaczej zbudowane.
- bogd74
- stary Seveniarz
Prawy...pisałem, problem, ze światłami...ogólnie to już wszystko rozebrałem...dzięki ale Ty demontowałeś lewy przełączniik - a mi chodzi o prawy . są chyba trochę inaczej zbudowane.
-
udało się trzeba zdjąć rolgaz - inaczej nie idzie się dostać do przycisku startera. rolgaz udaje się zdjąć bez demontażu linek
dzięki i pozdrawiam
dzięki i pozdrawiam
- bogd74
- stary Seveniarz
Nie trzeba...nie popatrzyłeś...ale dobrze, że naprawiłeś...udało się trzeba zdjąć rolgaz - inaczej nie idzie się dostać do przycisku startera. rolgaz udaje się zdjąć bez demontażu linek
dzięki i pozdrawiam
- krzemo
- Seveniarz
- Motocykl: CB 750 Nighthawk 1991 (RC38)
Dokladnie nie trzeba. Wymienialem wiązkę na taka z cb750 z przelacznikiem świateł i wszysko na moto i bez ściągania rolgazu.Nie trzeba...nie popatrzyłeś...ale dobrze, że naprawiłeś...udało się trzeba zdjąć rolgaz - inaczej nie idzie się dostać do przycisku startera. rolgaz udaje się zdjąć bez demontażu linek
dzięki i pozdrawiam
Wysłane z mojego LM-G810 przy użyciu Tapatalka
-
Panowie - a linki ruszaliście (luzowaliście na gaźniku) przy demontażu tych wiązek elektrycznych ?
- krzemo
- Seveniarz
- Motocykl: CB 750 Nighthawk 1991 (RC38)
Nie nie luzowałemPanowie - a linki ruszaliście (luzowaliście na gaźniku) przy demontażu tych wiązek elektrycznych ?
- bogd74
- stary Seveniarz
Ja tak samo nie...lekko odgiołem, śrubki wykręciłem i powyciągałem bebechy z obudowy....
-
- Junior
- Motocykl: Honda CB 750 Seven Fifty
Witam,
Podepnę się do tematu, żeby nie zakładać nowego. Czy jest możliwość sprawdzenia "na sucho" (powiedzmy miernikiem) przełącznika zespolonego? Chodzi o to, że w momencie naciśnięcia przycisku rozruchowego mam jakby zwarcie i cała elektryka siada (brak kontrolek, świateł). Po ponownym przekręceniu stacyjki nie ma już prądu. Aku naładowane, po próbie rozruchu częściowo się rozładowuje (widać to po kolejnym podłączeniu do ładowarki). Inna maszyna ma moim akumulatorze kręci normalnie.
Podepnę się do tematu, żeby nie zakładać nowego. Czy jest możliwość sprawdzenia "na sucho" (powiedzmy miernikiem) przełącznika zespolonego? Chodzi o to, że w momencie naciśnięcia przycisku rozruchowego mam jakby zwarcie i cała elektryka siada (brak kontrolek, świateł). Po ponownym przekręceniu stacyjki nie ma już prądu. Aku naładowane, po próbie rozruchu częściowo się rozładowuje (widać to po kolejnym podłączeniu do ładowarki). Inna maszyna ma moim akumulatorze kręci normalnie.
- bogd74
- stary Seveniarz
Rozrusznik zwarcie...
-
- Junior
- Motocykl: Honda CB 750 Seven Fifty
ok, dzięki za trop. Sprawdzę.